3 sfaturi utile pentru a colora un apartament inchiriat

Iubiți culorile și vă place să aveți un apartament „pictat” în culori vii? Ce-i drept, aveți și de ce. Dar ce vă faceți atunci când locuința nu e a voastră și e închiriată? Pe lângă asta, mai adăugăm și un proprietar sever, care are un set de reguli stricte și care nu vă permite să văruiți sau să decorați pereții? Vă spunem noi ce puteți face.

Totul ține de amenajare și culorile pe care urmează să le folosiți în amenajarea locuinței. Vă vom „vinde” câteva tipsuri care pot fi folosite în orice locuință închiriată. Ele pot fi folosite în propriul cămin dacă nu doriți să vă vopsiți pereții.

Alegeți o paletă de culori și îmbinați-le

Într-o locuință cu pereții albi sau negri, folosiți un amalgam de culori care să aibă legătură între ele. Vă puteți juca cu ele astfel încât să creați locușoare care au un puternic impact vizual.

Spre exemplu, în imaginea de mai jos, putem observa cum această sufragerie vibrează de fericire datorită accentelor colorate pe care le are. Albul pereților încălzesc atmosfera și reprezintă un fundal perfect pentru culorile care dau viață încăperii.

1 3 sfaturi uitile pentru a colora un apartament inchiriat

În același timp, observăm cum accentele se regăsesc nu doar pe obiectele decorative, ci și pe materialele textile precum covoarele și pernele.

Alege mobilier monocolor

Mobila, de cele mai multe ori, este de dimensiuni mari. Fie că vorbim de un dulap, o noptieră mai înaltă sau chiar o canapea, mobila este un înlocuitor foarte bun pentru un perete colorat. Când alegeți mobila și vă doriți o locuință colorată, dar este imposibil să zugrăviți pereții, este recomandat să alegeți o mobilă vopsită monocolor.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă canapeaua gri și cea verde din sufrageria de mai sus. Vă atrage atenția, nu-i așa? Mai ales că este decorată cu perne colorate, care amplifică atmosfera prietenoasă.

2 3 sfaturi uitile pentru a colora un apartament inchiriat

În același timp, în dormitor, același rol îl are patul, care cu cât este mai colorat, cu atât înveselește camera întrucât funcționează pe același sistem, o piesă de mobilier mare, colorată poate lua locul cu ușurință unui perete vopsit.

3 3 sfaturi uitile pentru a colora un apartament inchiriat

Mai multe lucruri mici, colorate, mai multă culoare

Nu doar obiectele de mari dimensiuni pot colora o cameră. Acest lucru îl pot face și obiectele mai mici, colorate în tonuri tari. Imaginea de mai jos ne susține argumentul.

4 3 sfaturi uitile pentru a colora un apartament inchiriat

Sursa foto: https://www.planete-deco.fr/2016/09/15/un-appartement-colore-et-lumineux-a-madrid/

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , ,