4 motive pentru care ai nevoie de un termos!

Termosul reprezintă unul dintre cele mai importante obiecte din întreaga lume. Cu ajutorul acestui recipient putem păstra temperatura lichidului scăzută sau ridicată, în funcție de ce dorim să bem.

Originile acestui dispozitiv extrem de util datează din 1892, când Sir James Dewar, un chimist scoțian a inventat balonul vidat (termosul). Acest obiect era folosit pentru a facilita lucrul cu gazele lichide. Era alcătuit din două flacoane, unul dintre acestea se afla în interiorul celuilalt. Ele erau separate de un vid care diminua transferul de căldură astfel încât temperatura nu se schimba. Dewar a folosit pentru pereții termosului sticlă pentru că acesta este un conductor slab de căldură. De asemenea, sticla era căptușită cu argint.

Ulterior, invenția a fost preluată de mai multe companii care au prelucrat acest produs și l-au popularizat în rândurile consumatorilor. Astăzi, găsim foarte multe categorii de termosuri. Fie că sunt  din plastic, sticlă, ceramică sau diferite metale precum inox, ele păstrează foarte bine temperatura băuturii pe care dorim să o consumăm.

imgd

În cele ce urmează, îți oferim patru motive pentru care, credem noi, un termos este util pentru desfășurarea tuturor activităților tale zilnice.

1.      Cu ajutorul termosului economisești energie și combustibil. Dacă vrei ca ceaiul sau cafeaua pe care le consumi în decursul unei zile să-și păstreze temperatura, nu este necesar să le reîncălzești. Ai un termos care le menține calde sau reci.

2.      Termosul este un articol de care ai nevoie în drumețiile tale. Cu ajutorul lui poți păstra băuturile la temperatura la care dorești să le consumi.

imgb

3.      Într-un termos, atât temperatura lichidelor, cât și calitatea lor vor fi păstrate în condiții optime. Nu ți-ai dori ca sucul la un picnic să fie cald, nu-i așa?

4.      Atunci când vrei să te relaxezi sau de ce nu, să lenevești într-o duminică după-amiază în pat cu un ceai ori o cafea alături, nu va fi nevoie să te dai jos din pat ca să reîncălzești lichidul. Termosul îl va păstra așa cum îți dorești.

imgc

Trebuie să știi că lichidele fierbinți își păstrează temperatura o vreme îndelungată dacă vei clăti termosul cu apă caldă înainte. La fel poți face și pentru lichidele reci, dar, desigur, cu apă rece.

Aici, la Mr. House avem foarte multe modele și mărimi de termosuri care te vor ajuta să păstrezi lichidele calde sau reci, oricum dorești, zilnic. Trebuie doar să ne vizitezi la standul nostru din Palas Mall (situat în zona Hervis Sports) sau să arunci o privire pe site-ul nostru, la această secțiune și apoi să alegi termosul care îți face cu ochiul.

imga

Sursa foto cover: https://www.facebook.com/pg/StanleyBrand/photos

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: ,