5 sfaturi pentru a petrece vara alaturi de cei dragi

Vine vara și cum majoritatea sărbătorilor au trecut deja, acest anotimp este prilejul perfect pentru a petrece weekendul, vacanța copiilor sau zilele libere alături de cei dragi.

  1.  Nu avem agendă în timpul liber!

Uită de ședințele perfect programate sau de deadline-uri. Vara aceasta trebuie să trăiești spontan! Nu îți programa ieșiri, ia decizii alături de toți membrii familiei, astfel vei reuși să împaci pe toată lumea. Bineînțeles, călătoriile au nevoie de planificare, dar dacă te  hotărăști să rămâi în preajma casei tale ai grijă să nu te lași pradă unei organizări stricte a timpului.

      2.  Recrează un spațiu special pentru ai tăi!

Casa ta are nevoie de un ”hot spot”. Nu ne referim la internet, ci la o zonă (de obiciei este o cameră) dedicată unui proiect în care să fie implicați activ toți membrii familiei. De exemplu puteți redecora camera de studiu sau de ce nu bilbioteca. Adu pensulele, achiziționează obiecte de decor noi și puneți planul în aplicare. Alegeți o temă de decor care să se regăsească în ”hot spot-ul familiei” tale toată vara.

family quotes Pinterest

  1. Redescoperiți împreună orașul!

Orice călătorie în familie implică un sacrificiu financiar, însă acesta nu este un motiv de a sta în casă. Faceți o drumeție prin împrejurimi sau redescoperiți orașul în care locuiți. Vizitați parcuri, muzee, luați pulsul verii direct din centrul civic.

  1. Gătiți împreună!

Când timpul vă stă la dispoziție, experimentați lucruri noi în bucătărie. Nu uita, cheia unei mese ieșite din comun este implicarea tuturor membrilor familiei. Mergeți la un picnic, luați cu voi bunătățile preferate, dedicați-vă jocurilor de echipă, petreceți momente deosebite și profitați de acestea pe tot parcursul anului.

family

  1. Un timp fără high-tech și gadgeturi.

Mai puțină tehnologie, mai mult timp de calitate petrecut cu ai tăi. Redescoperiți natura, frumusețea florilor din mai sau iunie, priviți cu atenție în jurul vostru și reîncărcați-vă cu energie bună.

Așadar, cu aceste sfaturi în minte ne putem pregăti de cea mai frumoasă vară petrecută cu cei dragi. Un moment de relaxare, de bucurie este de neprețuit atunci când  ai familia alături. Nu uita, casa ta e căminul tău!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone