5 remedii handmade pentru combaterea racelii

Sezonul rece este sinonim cu sezonul răcelilor. Spunem acest lucru deoarece cu cât ne îndreptăm mai mult spre anotimpul de iarnă, cu atât numărul persoanelor răcite crește. Răceala este rezultatul utilizării unor piese de îmbrăcăminte neadecvate cu temperatura de afară sau efectul unui sistem imunitar scăzut.

Cu hainele o dregem noi, mai multă grijă trebuie să avem de sănătatea noastră. Cel mai bine ar fi să ne informăm despre ce ar trebui să consumăm pentru a preveni o eventuală răceală în sezonul rece. Dar cum timpul e prețios și îl petrecem cuprinși în muncă și alte lucruri, uităm de acest fapt. Așadar, ajungem să ne trezim cu o răceală mai slabă sau una zdravănă. După o cercetare realizată atât în mediul online, cât și offline, am găsit pentru voi 5 băuturi testate care combat răceala, băuturi pe care le puteți face acasă atunci când primele semne de răceală apar.

1 5 remedii handmade pentru combaterea racelii

Sursa foto: www.inbionet.eu

Elixir împotriva răcelii

Puteți realiza o băutură 2 în 1, care luptă împotriva răcelii și ajută la întărirea sistemului imunitar. Puneți într-un recipient 2 lămâi, tăiate în cercuri, 8 pliculețe de ceai de echinaceea,  3 bastonașe de scorțișoară, o bucățică de ghimbir de 5 cm, o jumătate de ceașcă de oțet din cidru de mere, 6 cești de apă și miere. Modul de preparare îl găsiți aici.

Lapte de aur – cu turmeric și miere de albine

Tumericul este o plantă erbacee de origine asiatică cultivat în sudul Chinei, India, Taiwan, Japonia, Indonezia și Africa. Este considerat cel mai bun antibiotic natural atunci când este combinat cu mierea. Alături de acestea, trebuie să adăugați 250 ml de lapte, jumătate de linguriță de ulei de cocos, 1 vârf de cuțit proaspăt măcinat și opțional, scorțișoară, vanilie, anason sau ghimbir. Metoda de preparare o găsiți aici.

2 5 remedii handmade pentru combaterea racelii

Sursa foto: www.bucate-aromate.ro

Supa de pui

Dacă nu sunteți prieteni cu supele, va fi necesar să vă împacați cu supa de pui atunci când răceala vă conduce viața. Puiul conține un aminoacid natural numit cisteina care este eliminat atunci când supa de pui este preparată. Cisteina seamănă, din punct de vedere chimic, cu acetilcisteina, un medicament prescris de medici persoanelor cu bronșită și nu numai.

Remediu natural împotriva tusei

Aveți nevoie de 2 linguri de oțet din cidru de mere, 2 linguri de miere, 2 linguri de apă, ¼ linguriță de piper roșu, ¼ linguriță de ghimbir măcinat și modul de preparare de aici, iar tusea se va diminua treptat.

3 5 remedii handmade pentru combaterea racelii

Sursa foto: www.barefeetinthekitchen.com

Diferite ceaiuri

Ceaiurile sunt niște băuturi excelente întotdeauna, dar mai ales atunci când suntem răciți. Pentru răceală cele mai la îndemână rețete de ceaiuri sunt cele de mentă, tei și ceai verde. Noi vă recomandăm un ceai care funcționează 100% și tratează răceala. Este vorba despre ceaiul cu ghimbir, lămâie și miere. De ce această combinație? Ghimbirul are proprietăți antibacteriene, lămâia are vitamina C și ajută imunitatea, iar mierea are rolul de a ameliora iritația gâtului.

Suntem curioși să aflăm și ce băuturi pentru combaterea răcelii consumați voi.

4 5 remedii handmade pentru combaterea racelii

Sursa foto: www.unsplash.com

Sursa foto cover: www.huffingtonpost.com

Pin it!

5 5 remedii handmade pentru combaterea racelii

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , ,