5 retete de prajituri pentru Halloween

Ce sărbătorim în noaptea de 31 octombrie? Exact! Halloween-ul, cunoscut în România și ca Sărbătoarea tuturor sfinților. Chiar dacă în ultimii ani a prins din ce în ce mai multă popularitate în rândul românilor, mulți dintre aceștia nu cunosc istoria Halloween-ului.

Încă de când a devenit o sărbătoare foarte populară în lume, s-a indus ideea că aceasta a luat naștere în Statele Unite. Însă, surpriză, Halloween-ul s-a născut în nord-vestul Europei și este o sărbătoare de origine celtică, derivată din sărbătoarea Samain (denumită astfel de irlandezi)/ Samonios (denumită astfel de galezi). Prin intermediul acestei sărbători celții marcau începutul unui nou an celtic. Locuitorii din Irlanda și Țara Galilor erau speriați de Samain întrucât considerau că în acea noapte spiritele malefice puteau bântui lumea celor vii. Ca o reacție la această posibilitate vechii celți aprindeau focuri în aer liber pentru a evita ”vizitele” spiritelor întunecate. De asemenea, sărbătoarea reprezenta noaptea în care lumea celor morți poate comunica cu lumea celor vii. Celții credeau foarte mult în această legătură încât lăsau ușile deschise ca spiritele rudelor decedate să revină pentru puțin timp alături de ei.

În timp, odată cu prezența romanilor în Țara Galilor și a creștinismului, Samain-ul a căpătat o conotație negativă și păgână, iar în secolul al X-lea a fost instituită Sărbătoarea Morților.

Curând, sărbătoarea a ajuns pe meleaguri americane cu ajutorul irlandezilor, care au imigrat în Statele Unite ale Americii pentru a scăpa de sărăcie. Aici Halloween-ul a renăscut și a devenit cunoscut în toată lumea. Astăzi este sărbătorit în Irlanda, Statele Unite, Canada, Puerto Rico, Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă, Germania, țările Scandinave, România și multe altele.

Pentru că mulți dintre români o sărbătoresc și la fel de mulți își doresc să o facă, am cules câteva rețete delicioase și înfricoșător de ușor de realizat.

Biscuiți glasați cu tematică
Aici vei găsi o rețetă delicioasă de biscuiți glasați cu monștri, păianjeni, fantome, vampiri, dovlecei și nu numai. Cu puțină creativitate poți realiza propriile tale ilustrații.

 

Biscuiți vanilați sub forma unor degete de vrăjitoare
Imaginează-ți mâinile vrăjitoarelor, și, mai ales, degetele lor. Zbârcite și cu unghiile până la cer, nu-i așa? Ce-ai spune dacă ți-ai încânta/speria prietenii cu biscuiți sub forma unor degete de vrăjitoare! Malefic! Aici găsești și rețeta!

 

Păianjeni Oreo
Îți plac biscuiții Oreo? Și nouăăă! Am găsit această rețetă pentru Halloween super ușor de realizat. Vei avea nevoie de câțiva biscuiți Oreo, bomboane M&M și puțină îndemânare.

 

Ochii însângerați ai monștrilor
Un desert pe cât de delicios, pe atât de înfricoșător sunt ochii însângerați ai monștrilor. Cu această rețetă îți vei surprinde invitații cu siguranță!

 

Fantome din bezea
Da, ai auzit bine. Poți pregăti un desert delicios și mai mult drăguț decât înfricoșător cu ajutorul bezelei. Rețeta de aici te va ajuta să realizezi fantome drăgălașe, exact ca în imaginea de mai jos.

Așadar, ce prăjituri vei pregăti pentru Halloween? Așteptăm cu drag răspunsul tău pe pagina noastră de Facebook.

Informații istorice preluate de aici

Sursa foto: www.unsplash.com + arhiva rețete

PIN IT!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , ,