5 sfaturi pentru alegerea mobilierului in camera copilului

Camera copilului este una dintre cele mai importante camere ale unei locuințe care aparține unei familii. Ea trebuie amenajată astfel încât să ofere o atmosferă caldă și liniștitoare. Mai mult decât atât, siguranța și confortul trebuie să se situeze pe primul loc atunci când ne decidem să o amenajăm.

Mobilierul joacă un rol foarte important. El trebuie ales inteligent pentru ca viitorul copil sau cel deja existent să se simtă confortabil în universul său. Așadar, ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi privind alegerea mobilierului în camera copilului vostru.

1 5 sfaturi pentru alegerea mobilierului in camera copilului

Sursa foto: www.aleteia.org

După ce stabiliți bugetul pe care doriți să-l alocați pentru camera copilului, alegeți cromatica acesteia. Paleta de culori este extrem de importantă. Pentru bebeluși se recomandă culorile calde, pastelurile, în principal. Dacă doriți culori mai îndrăznețe, le puteți combina cu alb. Astfel, camera copilului va deveni primitoare și relaxantă.

În funcție de paleta de culori, stabiliți piesele de mobilier pe care le doriți în camera copilului vostru. Câteva dintre piesele de mobilier de bază sunt: pătuțul celui mic, dulapul pentru hăinuțe, scaunul pentru alăptat și comoda pentru schimbat scutece. Alături de aceasta puteți alătura și alte piese de mobilier pe care le considerați necesare.

2 5 sfaturi pentru alegerea mobilierului in camera copilului

Sursa foto: www.pinterest.com

Alegeți mobilier care vă va permite să-l modificați cu ușurință în viitor. Căutați piese de mobilier care credeți că vor putea corespunde cerințelor în funcție de vârsta copilului vostru. Spre exemplu, există unele pătuțuri pe care le puteți folosi din momentul nașterii și până la vârsta de trei sau patru ani. Sunt construite în așa fel încât să se adapteze vârstei copilului și atunci când va crește.

Alegeți mobilier pentru depozitare. Produsele pentru depozitare sunt extrem de utile într-o casă, dar mai ales, în camera copilului. Cu ajutorul lor puteți depozita jucăriile și alte lucruri necesare copiilor voștri. De asemenea, mobilierul cu spații de depozitare este o alegere foarte bună.

3 5 sfaturi pentru alegerea mobilierului in camera copilului

Verificați cu atenție mobilierul. O piesă de mobilier care să reprezintă siguranță pentru copilul vostru trebuie să fie șlefuită, în primul rând. Un mobilier de calitate trebuie să fie lipsit de așchii. În același timp, vă recomandăm să căutați mobilier lăcuit și, eventual, vopsit care să nu reprezinte vreun risc pentru copilul vostru.

4 5 sfaturi pentru alegerea mobilierului in camera copilului

Sursa foto: www.pinterest.com

Sursa foto cover: www.interior4you.net

Pin it!

6 5 sfaturi pentru alegerea mobilierului in camera copilului

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , ,