5 sfaturi pentru pregatirea centralei termice pentru iarna

Dacă încă nu ați deschis centrala, trebuie să știți că există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți ( în afara de revizia tehnică periodică) pentru ca centrala voastră să funcționeze așa cum trebuie în această iarnă. Unele dintre ele le puteți face chiar voi, însă la altele este necesar să cereți ajutorul unui specialist.

Verificați instalația de căldură

Este important să verificați cu atenție instalația de căldură din locuința voastră pentru a evita eventualele neplăceri care a r putea să apară în cazul în care aceasta ar fi defectă. Așadar, „luați la bani mărunți” fiecare componentă a instalației de căldură. Verificați atât centrala, cât și caloriferele și țevile și tot ceea ce ține de instalația de căldură.

1 5 sfaturi pentru pregatirea centralei termice pentru iarna

Sursa foto: www.simag.ro

Aerisiți caloriferele

Probabil ați mai auzit sintagma „aerisirea caloriferelor”. Ca să înțelegeți de ce este importantă aerisirea caloriferelor, încercați să vă imaginați o imagine legată de cursul apei în interiorul caloriferului. Apa încălzită intră în calorifer prin partea de sus a acestuia și iese prin partea de jos (opusă). Uneori se pot acumula bule de aer care ajung în partea de sus a caloriferului și împiedică încălzirea uniformă a acestuia. Aerisirea este necesară pentru ca radiatoarele să se încălzească uniform, iar instalația de căldură să funcționeze așa cum trebuie. Pentru o aerisire corectă, urmați instrucțiunile de aici.

Verificați presiunea de apei din instalație

Un factor foarte important în încălzirea caloriferelor îl reprezintă presiunea apei. Verificați acestă presiune la centrală și aveți grijă ca această să fie de minimum 1 și 1,5 bar (atunci când sunt reci) și să nu depășească nicidecum 2,5 bar (atunci când sunt calde). Acest lucru se aplică și pe timp de vară. În caz contrar, este necesar să chemați un specialist.

2 5 sfaturi pentru pregatirea centralei termice pentru iarna

Sursa foto: www.caon.ro

Țineți centrala termică departe de șocurile de presiune

Schimbătorul bitermic este o piesă foarte importantă , dar și scumpă a centralei. Pentru a preveni șocurile de presiune și a prelungi durată de viață a piesei trebuie doar să învârtiți robinetul spre apa rece după ce folosiți apa caldă.

Verificați bateriile din termostat

Un lucru important pe care trebuie să-l faceți este să verificați bateriile termostatului vostru și, implicit, să verificați termostatul. Dacă este necesar puteți schimba baterile, iar dacă ceva vă îngrijorează în privința termostatului, nu ezitați să cereți părerea unui specialist.

3 5 sfaturi pentru pregatirea centralei termice pentru iarna

Sursa foto: www.blog.storia.ro

Sursa foto cover: www.home-designing.com

Pin it!

6 5 sfaturi pentru pregatirea centralei termice pentru iarna

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , ,