5 sfaturi utile pentru economisirea apei

Putem defini apa într-o mie și o sută de moduri, însă ceea ce știm cu siguranță este faptul că fără apă nu există viață. În ultimii ani, s-a vorbit foarte mult despre risipirea și folosirea excesivă a apei, lucruri care duc la epuizarea resurselor de apă la un moment dat.

De asemenea, mai multe orașe din întreaga lume vor avea probleme cu furnizarea apei și vor rămână fără aceasta. De aceea este important să economisim apă și să o utilizăm eficient. În plus, un alt avantaj al economisirii apei ar fi plata mai mică la facturi. Pentru cei care sunt strâmtorați, și nu numai, ar fi un motiv real de bucurie. Așadar, iată cum puteți economisi apă:

1 5 sfaturi utile pentru economisirea apei

Sursa foto: www.unsplash.com

  1. Evitați să spălați fructele și legumele sub un jet de apă!

O puteți face adăugând apă într-un vas mai mare unde le puteți spăla cu ușurință. Astfel, apa, care curgea pe lângă acestea, va fi economisită. O curățare eficientă a fructelor și legumelor necesită și ștergerea acestora cu un prosop de hârtie. Trebuie să știți și că apa folosită pentru spălatul fructelor și legumelor poate fi folosită pentru udarea plantelor din casă.

  1. Nu lăsați apa să curgă atunci când vă periați dinții!

Unii dintre noi au obiceiul să lase apa să curgă pe toată durata periajului. În primă fază, probabil veți crede o că nu reprezintă o pierdere foarte mare de apă, însă dacă vă imaginați cantitatea de apă pierdură într-o lună, veți ajunge la o altă concluzie. De asemenea, mai aveți posibilitatea de a umple un pahar de apă, pe care să-l folosiți mai apoi pentru clătire.

2 5 sfaturi utile pentru economisirea apei

Sursa foto: www.unsplash.com

  1. Fiți atenți la timpul pe care îl petreceți în duș!

După o zi grea și obositoare la locul de muncă, o baie lungă și parfumată este tot ceea ce ne dorim. Nu este greșit să optăm pentru aceasta din când în când. Este recomandat însă să facem un duș în locul primei variante deoarece consumul de apă este mai mic. Chiar și așa, foarte multe persoane tind să petreacă și în timpul dușului foarte mult timp. În cazul acesta, ori scurtați timpul petrecut în duș, ori îl împărțiți cu persoana iubită.

  1. Folosiți mașina de spălat o singură dată pe săptămâna!

Mașina de spălat ruse are nevoie de o cantitate mare de apă doar pentru o singură spălare. Atunci când o folosiți de două sau trei ori pe săptămână, cantitatea se va dubla/tripla. Folosiți mașina de spălat la capacitate maximă, atunci când aveți mai multe rufe, astfel veți economisi atât apă, dar și energie.

3 5 sfaturi utile pentru economisirea apei

Sursa foto: www.unsplash.com

  1. Profitați de apa de ploaie!

Dacă locuiți la casă, puteți să profitați de cantitatea de ploaie care vă udă acoperișul. Primul lucru pe care îl puteți face este să așezați câteva butoiașe în locurile unde apa de ploaie de scurge de pe acoperiș. Apa colectată poate fi folosită pentru udarea gazonului și a bunătăților din grădină.

BONUS: Nu rămâneți indiferenți la problemele care pot apărea la sistemul de furnizarea a apei sau la țevile care conduc apa către robinet. Rezolvați-le cât mai repede pentru a economisi apă, și desigur, bani.

4 5 sfaturi utile pentru economisirea apei

Sursa foto: www.unsplash.com

Sursa foto cover:  www.unsplash.com

Pin it!

5 sfaturi utile pentru economisirea apei (2)

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , ,