5 tipsuri pentru amenajarea unui hol mic

Metaforic vorbind, holul reprezintă cartea de vizită a unei locuințe. El este prima încăpere în care invitații noștri pășesc. De aceea, ea trebuie să fie primitoare și călduroasă pentru ca „Simte-te ca casă” să nu rămână doar o sintagmă.

Ce ne facem atunci când avem un apartament mic cu, desigur, un hol mic? Amenajarea unui hol mic nu este un lucru ușor de făcut pentru că fiecare metru este important. Vă propunem câteva tipsuri pentru a amenaja un hol mic util și cu stil.

Jucați-vă cu lumina

Un rol foarte important la amenajarea unui hol mic îl joacă lumina. Un spațiu mic și întunecos trebuie iluminat corespunzător și atât cât trebuie. Dumneavoastră decideți cum și cât. Ideea e ca atunci lumina este aprinsă, în încăpere să nu fie nici foarte luminos, dar nici întunecos.

1 5 tipsuri pentru amenajarea unui hol mic

Sursa foto: www.pinterest.com și www.cocolabor.org

Alegeți culori vesele

Designerii recomandă ca în holurile mici să nu folosiți culori închise. Utilizați culori deschise, care măresc, din punct de vedere cromatic, raza vizuală. Albul ar putea fi o alegere foarte bună.  În același timp, trebuie să luați în considerare faptul că holul reprezintă o trecere spre sufragerie și/sau bucătărie. Puteți  folosi atât pe suprafața pereților, cât și pe cea a mobilei nuanțe și tonuri care fac parte din aceeași familie cu culorile din camera de zi. Puteți încerca și nuanțe intens colorate. De asemenea, podeaua trebuie să fie „pictată” în culori deschise.

2 5 tipsuri pentru amenajarea unui hol mic

Sursa foto: www.knockitoffkim.com

Un cuier minimalist „mănâncă” foarte puțin spațiu

Pentru că spațiul nu vă permite ca într-un hol mic să folosiți un cuier complex cu oglindă, spațiu pentru haine, mici dulăpioare și alte spații pentru depozitare, este bine să vă limitați la unul simplu. Puteți achiziționa un cuier doar pentru agățarea hainelor, a cheilor, spațiu pentru corespondență și notițe. Pe site-ul nostru și la standul Mr. House din Palas Mall veți găsi mai multe modele.

3 5 tipsuri pentru amenajarea unui hol mic

Sursa foto: www.guide.alibaba.com și www.mr-house.ro

Cum rămâne cu încălțările?

Încălțămintea, trebuie, de asemenea să fie depozitată pe hol. Poți opta pentru depozitarea pantofilor într-un dulăpior mic sau într-un spațiu confecționat chiar de tine. Ia câteva plăci de lemn, montează-le și prinde-le cu șuruburi, apoi vopsește-le. Vor arăta foarte drăguț și vor fi extrem de utile.

4 5 tipsuri pentru amenajarea unui hol mic

Sursa foto: www.pixelinteriors.com

O mică galerie foto

Peretele gol pe care îl ai poate fi decorat tot cu tablouri care îi înfățișează pe membrii familiei sau care înfățișează anumite pasiuni ae proprietarului.  Câteva idei despre cum să le potrivești găsești aici. Spor!

5 5 tipsuri pentru amenajarea unui hol mic

Sursa foto: www.guruslayer.com și www.pinterest.com

Sursa foto cover: www.luxuryflatsinlondon.com

Pin it!

7 5 tipsuri pentru amenajarea unui hol mic

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , ,