7 culori pentru exteriorul casei

Este vară, iar vremea în acest anotimp este minunată, chiar și atunci când plouă. Vara este și vremea schimbărilor, schimbări legate de personalitatea noastră, schimbări în domeniul profesional sau de ce nu, în casa noastră. Dacă vă gândiți să faceți câteva schimbări în locuința voastră, citiți acest articol până la final.

Pentru că afară este timp frumos, vă propunem să zugrăviți exteriorul casei voastre. Am documentat pentru voi câteva culori pentru exterior pe care le puteți folosi dacă vă doriți o schimbare în adevăratul sens al cuvântului. Așadar:

Albastru

Când ne imaginăm culoarea albastră, ne gândim automat la apa mării. Albastru este o culoare des folosită în străinătate, mai ales în țările nordice, dar și pe celelalte continente. Persoanele care locuiesc lângă mare preferă această culoare, însă nu doar ele. Pe lângă beneficiile pe care le oferă această nuanță, trebuie să știți că prea mult albastru este obositor. De aceea, trebuie combinat cu o altă culoare, eventual la margini sau în dreptul ferestrelor. O casă din Perce, Quebec arată astfel:

1 7 culori pentru exteriorul casei

Sursa foto: www.trekearth.com

Roz

Rozul este o culoare foarte pretențioasă pentru exterior. Ea este potrivită atât pentru casele mai micuțe, cât și pentru cele mai mari, impunătoare. Cu toate acestea, este foarte importantă nuanța pe care o folosiți. Puteți încerca pentru exteriorul casei voastre un roz pal cu accente la ferestre și margini ale unui roz apropiat de magenta, la fel ca în casa din New Orleans.

2 7 culori pentru exteriorul casei

Sursa foto: www.oldbrandnew.com

Negru

Negrul este o culoare, care folosită pentru exteriorul unei case, inspiră eleganță și mister, în același timp. Îți trebuie puțin curaj să ai această culoare la exteriorul locuinței. Culoare poate deveni mai „prietenoasă” dacă este utilizată împreună cu o altă culoare, spre exemplu, alb. Dacă vă decideți, vă puteți inspira din imaginea de mai jos.

3 7 culori pentru exteriorul casei

Sursa foto: www.lonny.com

Purpuriu

Purpuriul este o culoare rar folosită pentru exteriorul unei case, iar dintre rarități face parte și această casă construită în stil victorian din New Jersey. Albul de la margini, ferestre și terasă o face să fie regală.

4 7 culori pentru exteriorul casei

Sursa foto: www.housebeautiful.com

Alb

Albul, la fel ca rozul, este o culoare pretențioasă. Ea necesită foarte multă întreținere dacă se află ca o culoare dominantă la exteriorul casei. Această culoare, după cum știm toți, este „sinonimă” cu puritatea. Este o culoare folosită destul de des, mai ales în străinătate, atât în mediul rural, cât și în cel urban.

5 7 culori pentru exteriorul casei

Sursa foto: www.pinterest.com

Verde

Verdele este culoarea asociată naturii. Este potrivită în special pentru casele mai mici și permite să fie combinată cu diferite culori precum cele pământii sau galben. Verdele este folosit în general pentru casele situate în zonele montane.

6 7 culori pentru exteriorul casei

Sursa foto: www.substraturi.ro

Galben

Dacă vă doriți ca exteriorul casei voastre să transmită o stare de veselie, puteți opta pentru culoarea galben. Folosită pentru care normale, dar și pentru cele cu etaj, culoarea galben poate fi utilizată și împreună cu alte culori precum alb, albastru și culori pământii.

7 7 culori pentru exteriorul casei

Sursa foto: www.hotelroomsearch.net

Prin urmare, cum vi se pare culorile pe care le-am ales pentru exteriorul unei case? Voi ce culori ați mai găsit?

Sursa foto cover: www.unsplash.com

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , ,