7 sfaturi pentru amenajarea baii

Baia este una dintre cele mai importante încăperi ale unei locuințe. Ea este prima cameră pe care o „vizităm” în fiecare dimineață. Pe cât de ușoară pare amenajarea unei băi, pe-atât de dificilă este. Spunem aceasta pentru că baia trebuie gândită ca un spațiu util, dar și plăcut. Mai dificil decât atât, este amenajarea unei băi mici. Vom trata și acest subiect în viitor. Cu toate acestea, trebuie să știți că baia este o încăpere în care putem fi cât de creativi dorim atunci când o amenajăm.

Dacă întâmpinați dificultăți în amenajarea băilor voastre, vă invităm se lecturați cele șapte sfaturi pe care le-am pregătit pentru voi. Pe principiul „Amenajați cu stil!”, să-i dăm drumul.

Alegeți o paletă de culori pentru baie

Dacă visați la o baie care să inspire bun gust, este necesar să aveți o paletă de culori pe care să vă axați. Gândiți-vă la culorile care vă plac, care vă inspiră. Alege nuanțe în funcție de culorile preferate și amenajați baia cu stil și foarte bine din punct de vedere cromatic.

7 sfaturi pentru amenajarea baii 2

Sursa foto: www.modeledebai.com și www.deltastudio.ro

Iluminarea băii joacă un rol foarte important

Dacă băile voastre au fereastră, sunteți foarte norocoși, dacă nu, puteți îmbunătăți acest lucru cu lumina artificială. Gândiți-vă cum v-ar plăcea să fie luminată baia voastră, atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții. Alegeți apoi surse de iluminare artificiale din magazinele de specialitate și amenajați baia cu ele.

7 sfaturi pentru amenajarea baii 1

Sursa foto: www.hgtv.com

Alegeți să folosiți mobilier suspendat

Vi se poate părea ciudat, însă, dacă veți alege să folosiți un mobilier suspendat (desigur, fără cadă), nu veți mai avea bătăi de cap cu mizeria care se adună în jurul unei toalete sau a unui lavoar pe pământ. În același timp, este recomandat să alegeți mobilier din porțelan pentru că acesta nu se contaminează și nu face bacterii, iar întreținerea lui este foarte ușoară.

7 sfaturi pentru amenajarea baii 3

Sursa foto: www.pinterest.com

Poziționarea chiuvetei într-un colț al băii vă ajută să economisiți spațiu

Dacă aveți o baie mică sau nu, puteți opta pentru poziționarea chiuvetei într-un colț al băii. Acest lucru vă va ajuta cu economisirea spațiului sau folosirea acestuia într-un mod cât mai util.

7 sfaturi pentru amenajarea baii 4

Sursa foto:  www.pmcshop.net

Cum poziționăm toaleta?

Este recomandat, în amenajarea unei băi, să nu poziționăm toaletă fix la intrarea în baie pentru că este inestetic. Uneori se poate întâmpla ca ușa băii să rămână deschisă, iar dacă toaleta se află la vedere, nu e una dintre imaginile pe care ni le dorim să le vedem, mai ales, dacă avem și invitați.

7 sfaturi pentru amenajarea baii 5

Sursa foto: www.elerwanda.com

Alegeți o oglindă de dimensiuni mari

Specialiștii recomandă să folosim în baie o oglindă mai mare pentru a mări vizual încăperea. Pot exista și două oglinzi, una deasupra chiuvetei și cealaltă în interiorul cabinei de duș sau deasupra căzii.

7 sfaturi pentru amenajarea baii 6

Susa foto: freshome.com

Alegeți căzi de baie din acril

Acrilul este cel mai recomandat pentru o cadă de baie. Acesta rezistă între 15 și 25 de ani, iar luciul persistă ani întregi. De asemenea, este foarte ușor de întreținut și nu este dur dacă există eventuale alunecări sau lovituri.

7 sfaturi pentru amenajarea baii 7

Sursa foto: www.hgtv.com

Sursa foto cover: www.hgtv.com

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , ,