7 sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Foarte multe persoane care au ales să locuiască într-un apartament cu două sau trei camere, se plâng de faptul că stau într-o cutie de chibrituri. Oricât de amuzant ar suna, realitatea este tristă. Așa încât, dacă și persoanele care locuiesc într-un apartament nu sunt mulțumite de spațiul lor, mă întreb ce mai pot spune cei care locuiesc într-o garsonieră?

Noi credem că oricine poate fi fericit în locuința sa, indiferent că vorbim despre un apartament sau o garsonieră. Totul ține de amenajarea spațiului. Unii au succes la acest capitol și se bucură de „acasă”, alții sunt mai puțin norocoși. Așadar, ne-am decis să vă oferim câteva sfaturi privind amenajarea unei garsoniere astfel încât viața într-un spațiu de dimensiuni mici să vă bucure.

1 7 sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Sursa foto: www.home-designing.com

Folosiți o paletă de culori deschise

Pastelurile sunt o alegere foarte bună. Acestea au rolul de a mări spațiul vizual. În același timp, culorile deschise oferă o atmosferă caldă și relaxantă. Culorile deschise, apropiate de alb. pot fi folosite și atunci când cantitatea de lumină este limitată.

Segmentați locuința inteligent

Cele mai multe garsoniere funcționează pe principiile doi sau trei într-unul. Astfel, sunteți nevoiți să compartimentați o singură cameră în trei zone: living, bucătărie și dormitor. O idee ar fi să folosiți un perete din sticlă care să despartă zona de dormit de restul camerei. Puteți opta și pentru o bucătărie deschisă către living.

2 7 sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Creați centre de interes

După ce segmentați locuința, puteți crea centre de interes astfel încât spațiul vostru să nu pară chiar atât de mic. Spre exemplu, puteți lua un perete (recomandăm un perete din zona de relaxare) pe care să-l vopsiți într-o altă culoare sau să-l decorați altfel decât restul (cu un canvas sau un tablou imens).

Alegeți mobilier multifuncțional

Pentru că tot am amintit mai sus de principii, mai luăm unul. Principiul doi în unu al mobilierului este mai mult decât necesar într-o garsonieră. Orice astfel de lucru prindeți, nu-l scăpați din mână. Ca o idee, canapelele extensibile și mesele sau orice alt obiect cu depozitare pot salva spațiu atunci când este nevoie.

3 7 sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Utilizați spațiul pe verticală

Pentru că spațiul pe orizontală poate ajunge să fie epuizat, nu ne mai rămâne decât cel pe verticală, nu-i așa? Iar dacă aveți un spațiu cu un plafon înalt, e și mai bine. Atunci când alegeți mobila, luați obiecte de mobilier înalte sau suspendate. Dar, atenție, utilizați rafturi, nu corpuri închise. În acest mod, nu se va micșora spațiul din punct de vedere vizual.

Profitați de debara, balcon și „spațiile moarte”

Dacă garsoniera voastră dispune de o debara, reamenajați-o într-un dulap. În acest fel, veți economisi foarte mult spațiu. Balconul, mai ales vara, poate fi utilizat la „capacitatea sa maximă”. Poate fi un loc de servire a mesei și de depozitare. „Spațiile moarte” sunt acele colțișoare sau ascunzișuri care par a fi inutile, dar care pot fi utilizate inteligent. Gândiți-vă ce puteți face cu grinzile, spre exemplu.

4 7 sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Alegeți oglinzi pentru mai multă lumină

Cel mai probabil, sunteți familiarizați cu faptul că oglinzile măresc spațiul vizual. Într-o garsonieră, dacă sunt poziționate unde trebuie, ele amplifică lumina. Dacă nu vă plac foarte mult oglinzile, puteți opta pentru mobilă cu accente metalice, dar acest lucru, doar în cazul în care aveți o amenajare modernă.

5 7 sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Sursa foto: www.impressiveinteriordesign.com

Sursa foto cover: www.innerstadsspecialisten.se

Pin it!

7 sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , ,