9 sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand intentionezi sa inchiriezi un apartament

Închirierea unui apartament în zilele noastre este  din ce în ce mai dificilă. Dacă ești în căutarea unui apartament pe care dorești să-l închiriezi, trebuie să-l verifici cu atenție înainte de a bate palma cu proprietarul, pentru a evita eventualele neplăceri.

Avem pentru tine câteva ponturi care te vor ajuta să alegi cel mai bun apartament  din lista ofertelor pe care le ai.

  1. Verifică numărul prizelor din locuință

Este foarte important ca fiecare cameră a unei locuințe să aibă măcar două prize. În caz contrar, e neplăcut să te împiedici de prelungitoare.

De asemenea, trebuie să acorzi importanță și modului în care prizele funcționează. Este necesar să verifici dacă o priză dublă poate susține două aparate electrice. Poți pune într-o priză dublă un cuptor cu microunde și un fierbător de apă. Dacă acestea funcționează în mod normal, totul este în regulă.

I1

Sursa foto: sedako.ro

 

  1. Asigură-te ca apartamentul să fie lipsit de mucegai

Fără nici o îndoială, prezența mucegaiului într-un apartament este extrem de neplăcută. În primul rând, pentru că mucegaiul este dăunător sănătății tale dacă îl inhalezi, și, în același timp, este inestetic și nu mai poți scăpa de el.

De cele mai multe ori, mucegaiul apare în zonele cu o umiditate ridicată, în baie, în bucătărie și pe pervazul ferestrelor. Așadar, acordă maximă importanță acestui aspect.

I2

Sursa foto: unica.ro

 

  1. Verifică ialele ușilor și ale geamurilor

Ușile și geamurile determină siguranța într-un apartament. Verifică cât de bine se închid și se deschid acestea pentru a nu avea parte de un invitat surpriză în apartamentul tău.

I3

Sursa foto: villedoors.com

 

  1. Utilitățile sunt în regulă?

Trăim într-o lume în care apa și curentul sunt dovada clară a faptului că am ieșit din era medievală. Asigură-te că nu îți lipsesc. De asemenea, verifică cu atenție conexiunea la cablu TV, Internet și telefonie fixă, dacă este cazul.

I4

Sursa foto: economica.net

 

  1. Privește pe fereastră

Priveliștea din jurul apartamentului tău este satisfăcătoare sau nu? Ține cont și de acest lucru atunci când urmează să semnezi un contract. Nu ai dori să ai un club de noapte chiar lângă blocul în care este posibil să locuiești.

I5

Sursa foto: apartmentslazarevic.com

 

     6. O parcare pentru mașini este necesară

Dacă conduci, asigură-te că ai loc unde să-ți parchezi mașina. Nu vrei să-ți faci singur o durere de cap cu lipsa unei parcări în apropierea blocului.

I6

Sursa foto: turnulsfatului.ro

 

  1. Cât de des vei fi vizitat de proprietar?

Această întrebare trebuie să o ai la îndemână atunci când ești pe cale să semnezi contractul de acord între tine și proprietar.

Este absolut normal ca proprietarul să-ți facă vizite pentru a se interesa de starea bunului său. Este de dorit ca acestea să se întâmple o dată pe lună sau de cel mult două ori, în cazul în care este necesar. De asemenea, vizita trebuie stabilită de ambele părți. Ea poate coincide și cu ziua plății chiriei. Pentru a nu se încălca niște limite, asigură-te că această clauză apare în contract.

I7

Sursa foto: protv.ro

 

  1. Verifică istoria apartamentului

Cere informații proprietarului despre trecutul apartamentului, cum a intrat în posesia lui, cine a mai locuit în el. Poți vorbi și cu vecinii pentru a afla informații pe care proprietarul nu dorește să ți le ofere.

I8

Sursa foto: adelaparvu.com

 

  1. Verifică cu atenție contractul

Citește foarte bine contactul înainte de a-l semna și fii sigur că înțelegi corect clauzele acestuia. Dacă dintre aceste puncte ale contractului, sunt unele care nu te mulțumesc, discută-le și negociază-le cu proprietarul. În același timp, dacă consideri că ar mai fi lucruri de pus pe hârtie, propune-le. Contractul trebuie să reprezinte un acord din ambele părți.

I9

Sursa foto: observatoruljuridic.com

Așadar, cu aceste ponturi și cu alte curiozități de-ale tale poți închiria în condiții de siguranță un apartament. În cele din urmă, atenția pentru detalii este cea mai importantă.

Sursa foto cover: huffingtonpost.com

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , ,