Anturaj – experienta amenajarii unui bar de zi

Orașul Iași poate deveni un oraș cu adevărat cosmopolitan, acest lucru fiind posibil prin dezvoltarea locațiilor horeca (cafenele, restaurante, baruri). Avem nevoie de relaxare, de aceea ieșirile sunt recomandate, așa cum în trecut promenada era un trend. Dacă vom arunca o privire atentă asupra spațiilor publice existente la noi, din punct de vedere stilistic vom întâlni diversitatea. Vom întâlni stiluri minimaliste riguros realizate sau abstracte, stiluri formale sau stiluri colorate, organice sau rustice – deci loc de dezvoltare și creație imaginară există! Trebuie cunoscut faptul că se acordă (nu este un adevăr general valabil) o atenție deosebită asupra amenajării, de aceea designerii fac o muncă bine avizată pentru a avea un concept unitar. Designul și dispunerea unui spațiu public face parte din calea spre reușită, iar dacă o locație se respectă va apela la specialiști în domeniu pentru a obține succesul râvnit.

 

blog 3

Atunci când cei de la Anturaj ne-au solicitat serviciile ne-am folosit de toate cunoștințele pentru a amenaja un bar de zi destinat grădinii de vară. Despre Anturaj vă putem spune că este o grădină perfectă pentru petrecerea timpului liber (vezi aici ce petreceri faine organizează). Este un spațiu deschis, aeresit, foarte verde și primitor. Pentru a putea deschide petrecerile de vară din grădina Anturaj, barul a necesitat o renovare completă. Atunci când am organizat spațiul și aspectul barului ne-am bazat pe specificul acestuia deoarece există o serie de dotări care nu trebuie să lipsească. A trebuit în mod expres să combinăm funcționalitatea cu minimalismul.

 

blog 1

 

Mobilierul compus din tejgheaua propriu-zisă, rafturi și scaune a fost realizat în așa fel încât să ofere libertate de mișcare barmanilor. La Anturaj am recondiționat și asamblat câteva elemente specifice barurilor. Tejgheaua a fost recondiționată pentru a putea fi ușor de șters și întreținut. Băuturile au fost scoase în evidență prin poziționarea acestora pe rafturi realizate în atelier cu un ușor aspect industrial. S-a lucrat intens la amenajarea barului din punct de vedere operațional (spațiu pentru preparare, depozitare, spălător, electrice) doarece un bar trebuie să îndeplinească funcții cheie. Am redat barului de zi din grădina de la Anturaj un aspect clasic, bine definit, armonizat însă de elemente naturale (lumina naturală, lemn, plante verzi). Am lucrat chiar și la grafica meniurilor suspendate și iluminatul grădinii.

 

blog 2

 

Rezultatul final este cel așteptat, am realizat un spațiu relaxant, care invită la socializare. Mr. House susține petrecerea timpului afară alături de cei dragi, dar mai ales sprijină dezvoltarea spațiilor publice locale. În opinia noastră, Anturaj oferă comunității o oportunitate de deconectare de la graba și grijile cotidiene. Nu uitați, vara nu e gata și chiar dacă  acuși se termină vă recomandăm să profitați de frumusețea tranziției anotimpurilor.

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , ,