Back to school – 5 sfaturi pentru parinti

Ne-am obișnuit deja. Septembrie, ca de fiecare dată, reprezintă începutul unui an școlar în care copii vor acumula mai multe cunoștințe și își vor dezvolta personalitățile. Ce-i drept, e greu să faci slalom dintr-o perioadă plină cu distracții și ieșiri pe afară  într-o perioadă plină cu teme și timp limitat pentru ieșirile afară, dar, ca în fiecare an, copii fac față.

Ne-am gândit să vă prezentăm câteva sfaturi care să-i ajute pe copii voștri să fie ordonați, să-și facă temele la timp și să aibă timp și să iasă la joacă cu prietenii.

1 Back to school – 5 sfaturi pentru parinti

  1. Ajutați-i pe copii să între într-o rutină

Încercați să vă pregătiții copii pentru școală chiar cu câteva zile înainte. Convingeți-i să adoarmă mai devreme, apoi setați alarma la șapte dimineața sau la cât vor urma să se trezească. Pe lângă aceasta, faceți temele pe care le-au avut pentru vacanță și recapitulați teoriile. O astfel de atitudine îi va ajuta să nu fie speriați în prima zi de școală și nici în zilele de după aceasta.

2 Back to school – 5 sfaturi pentru parinti

  1. Mergeți alături de copii la cumpărăturile pentru școală

Alegeți să faceți cumpărăturile pentru rechizite împreună cu copii voștri. Este foarte important să le placă caietele, pixurile și ustensilele pe care le vor folosi și, de aceea, e mai bine să le aleagă ei.

3 Back to school – 5 sfaturi pentru parinti

  1. Realizați un program cu activități

Orarul e ca o Biblie, în funcție de el stabilim totul. După ce aflați orarele copiilor voștri, puteți face un plan pentru cinci sau șapte zile. Nu luați în considerare doar faptul că au de realizat teme, gândiți-vă și la ce le place să facă, mai ales, la pasiuni. Încercați să îmbinați utilul cu plăcutul astfel încât ei să fie mulțumiți, iar seara, gata de somn.

4 Back to school – 5 sfaturi pentru parinti

  1. Creați un cadru plăcut pentru realizarea temelor

Cea mai mare bătaie de cap pentru copii este realizarea temelor, iar pentru părinți, nerealizarea lor. Cu toții am fost, cum se spune, împinși de la spate pentru a ne face temele, iar acest lucru se întâmplă în mod constant. De ce? Probabil există mai mulți factori care influențează acest fapt.  Unul dintre acestea este și spațiul de lucru al copilului. Putem pune în camera sa o masă, un scaun, niște accesorii și gata, avem un spațiu de lucru. Nu, treaba nu stă chiar așa, mai multe detalii despre amenajarea corespunzătoare a camerei de lucru pentru copii, găsiți aici.

5 Back to school – 5 sfaturi pentru parinti

  1. Motivați-vă copiii

Nu în ultimul rând, este foarte important să vă motivați copii. Un simplu „Va fi bine” le va da curaj și îl va ajuta să fie mai bine. Felicitați-i atunci când iau note mari. Eventual, oferiți-le bonusuri pentru anumite performanțe. În același timp, atunci când iau note mici, nu îi mustrați și judecați. Nu îi va ajuta cu absolut nimic, dar dacă îi veți motiva să facă mai bine, ei vor excela.

6 Back to school – 5 sfaturi pentru parinti

Sursa foto: www.unsplash.com

Pin it!

10 Back to school – 5 sfaturi pentru parinti

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , , , , , , ,