Boboc la facultate? Avem 5 sfaturi pentru tine

Octombrie nu e renumit doar pentru frigul pe care îl aduce cu el atunci când vine. Octombrie = Începerea facultăți (o excepție de la regulă sunt universitățile care încep mai devreme). Studenții cu o oarecare experiență s-au obișnuit, știu deja ce îi așteaptă. Cei care nu au nici cea mai vagă idee despre cum o să arate noua etapă din viața lor sunt boboceii. Ei au o valiză plină ochi cu întrebări și vânează răspunsurile precum leii își pândesc prada.

Dacă și tu ești în anul I la facultate, în primul rând, felicitări. În al doilea rând, avem pentru tine o serie de sfaturi care te vor ajuta să faci față următorilor ani. Desigur, vor fi momente amuzante, distractive, fericite, dar nu numai. Vor exista și momente stresante, în care îți va veni să te urci pe pereți, la propriu. Important este să găsești formula care să ajute să le depășești.

1 Boboc la facultate Avem 5 sfaturi pentru tine

Împrietenește-te cu colegii

Știu, la început e greu să îți faci noi prieteni, mai ales dacă ești dintr-un alt oraș, și mai ales dacă ești o persoană mai timidă. Ideea e că nimeni nu te mănâncă și nimeni nu îți cere să te înțelegi la fel cu fiecare coleg sau colegă. E în regulă dacă îți formezi un grup alcătuit din câteva persoane. La fel ca în liceu, și la facultate există bisericuțe. Tu găsește-o pe a ta.

Înscrie-te într-o organizație studențească

Studenția fără voluntariat e ca marea fără apă, cel puțin în primi ani de facultate. Intră pe site-ul universității tale și interesează-te ce asociații și organizații studențești aparțin de aceasta. Alege una, înscrie-te în ea și implică-te. Fii unul dintre membrii activi. Ce ai de câștigat din asta? În primul rând, ai de câștigat prieteni și experiențe foarte faine, de care își vei aduce aminte cu drag mai târziu. În același timp, experiența pe care o acumulezi îți va prinde tare bine pe viitor. Încercă să îmbini facultatea și voluntariatul. Dacă îți dorești, poate fi o rețetă de succes.

2 Boboc la facultate Avem 5 sfaturi pentru tine

Achiziționează-ți o agendă sau mai multe

Ok, știu, vor fi foarte multe cursuri și cam tot atât de multă hârțogăraie. De ce să ai o agendă? Pentru că te ajută să devii mai organizat/ă. Da, e important să ai o oarecare ordine în viața ta ca să eviți situațiile stresante. Spre exemplu, dacă nu ai cum să ajungi la un curs, laborator sau seminar și uneori memoria îți joacă feste, e mai bine să-ți notezi. De asemenea, dacă îți dorești o viață socială activă și vrei să participi la cât mai multe evenimente din domeniul tău sau domenii aferente, notează-le. Astfel, vei avea siguranța că nu le vei rata.Pe agendă îți poți nota numele profesorilor, datele de contact, orarul tău și alte lucruri importante.

Organizează-ți biroul

Și biroul tău are nevoie de organizare, nu doar tu. Practic,cu un birou bine organizat vei economisi spațiu și mai ales, timp. Nu vei mai căuta minute în șir un obiect de care ai nevoie cât mai repede. Aici vei găsi câteva sfaturi, iar de aici poți achiziționa foarte multe chestii faine.

5 Boboc la facultate Avem 5 sfaturi pentru tine

Îndrăgostește-te și bucură-te de viață

Dacă ai fost genul de elev pus numai cu burta pe carte, trebuie să știi că sunt și alte „lucruri” importante în viață. Nu spun că educația nu e importantă, din contră, aceasta ne deosebește de ceilalți. Dar cu toții am auzit de acele povești de dragoste, romanțate și piperate cu de toate și cu toții dorim să avem parte măcar de una. Studiile spun că în timpul facultății, cele mai multe persoane își găsesc jumătatea. Poate și tu vei fi una dintre acestea.

Așadar, facultatea implică foarte mulți factori de natură profesională și personală. Nu uita, la fel cum am spus și la începutul articolului, trebuie să găsești formula care să te facă fericit/ă. Profită cât mai mult de această perioadă din viața ta. Dacă vei face acest lucru, cu siguranță, vei avea multe povești pentru nepoțeii tăi. Baftă!

4 Boboc la facultate Avem 5 sfaturi pentru tine

Sursa foto: www.unsplash.com

Pin it!

7 Boboc la facultate Avem 5 sfaturi pentru tine

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , ,