Camera copilului – aproape feng-shui

Află din noul articol cum poți aranja camera copilului după câteva reguli feng-shui.

Vine acel moment când vă întemeiați o familie, vă cumpărați o casă și începeți să vă gândiți cum veți decora fiecare cameră în așa fel încât să creați o atmosferă pe placul dumneavoastră. Majoritatea familiilor au și copii, de aceea, astăzi, ne-am gândit că v-ar fi de mare folos câteva sfaturi despre cum să creați feng shui-ul corect în camera copilului dumneavoastră astfel încât, pe parcursul trecerii anilor sa nu fiți nevoiți sa depuneți eforturi mari în redecorarea camerei. Pentru asta trebuie sa țineți cont de trei mari etape în procesul de amenajare a camerei copilului.

 

feng shui 3
Photo de aici: http://www.popsugar.com/

 

1.Poziționarea mobilierului în cameră și deplasarea acestuia

Copiii sunt în continuă  schimbare iar mediul în care se dezvoltă trebuie să țină pasul cu dezvoltarea lor. Este recomandat ca cel puțin o dată la doi  ani mobilierul să fie mutat pentru a putea crea  o atmosferă potrivită vârstei copilului. Patul copilului cere o atenție deosebită. Acesta trebuie poziționat în așa fel încât capul copilului să fie lângă un perete opus ferestrei și departe de streașină în cazul în care camera are tavane înclinate. Biroul trebuie să fie amplasat lângă fereastră, însă nu în fața acesteia pentru a nu-i fi distrasă atenția în timp ce lucrează la el. Cărțile și jucăriile trebuie să fie puse la vedere pe rafturi.

colaj feng shui 1
Photo de aici: http://www.popsugar.com/

 

2.Eliminarea anumitor lucruri din cameră

Toate jucăriile și vestimentația nepotrivite vârstei copilului trebuie îndepărtate regulat din cameră, nu pentru a avea spațiu mai mult ci pentru că, păstrând în cameră lucruri de care copilul nu se mai poate folosi, se poate favoriza o stagnare și o oprire a elanului imaginației. Se pot păstra, însă, acele jucării, obiecte (două,trei la număr) de care copilul este foarte atașat emoțional și prin care se indentifică. De asemenea, îl puteți implica pe el direct în procesul de îndepartare a lucrurilor lăsându-l pe copil singur sa decidă, mai apoi puteți intervini dându-i sfaturile potrivite. Învățați-l să facă curățenie singur în cameră, fără a-i impune sarcini prea grele, aceata îi va stimula vitalitatea.

colaj feng shui 2
Photo de aici: http://www.popsugar.com/

3.Ajustarea camerei copilului

Ajuns la adolescență, copilul are nevoie de câteva schimbări simbolice în cameră care să îi poată oferi o stabilitate emoțională având în vedere perioada critică a vârstei. Culorile camerei, de preferat, ar fi cele pastelate ( verde, orange, albastru). Când ajustați mobila și elementele decorative, tineți cont că acestea ar trebui să fie în linii curbate. Se va crea astfel un cadru mai creativ. De asemnea, puteți să îi propuneți adolescentului câte o mică schimbare la începutul fiecărui an școlar. Va putea lucra astfel în condiții noi, eliminând în același timp o posibilă plafonare a imaginației.

V-am împărtășit câteva secrete despre cum să creați atmosfera ideală în camera copilului dumneavoastră. Trebuie să țineți mereu cont de faptul că imaginția copilului, subconștientul sunt în continuă dezvoltare iar pentru a evolua corect trebuiesc stimulate corect, iar un rol important în acest proces îl are bineînțeles, camera sa în care își petrece o mare parte din timp.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone