Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018

În articolul anterior vă vorbeam despre culoarea anului 2018, Ultra Violet. Astăzi ne-am decis să vă prezentăm câteva aspecte despre care sunt tendințele în designul interior anul acesta.

1 Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018 (1)

Sursa foto: www.praktiker.ro

Tendințe din punct de vedere cromatic

Dacă în anul 2017 specialiștii ne recomandau să folosim în locuință o paletă de nuanțe neutre reci, anul acesta, la modă sunt culorile calde și vii. Putem să ne zugrăvim casa în culori precum roșu-arămiu, bordo, marsala sau terra cotta, galben-ars și nuanțe „camel”. Argintiul și auriul îl putem folosi ca accente pe obiectele de decor. Putem lua în considerare și bronzul sau cuprul.

Designerii recomandă să adăugăm mai multă culoare în bucătărie, pentru a avea un spațiu mai prietenos și primitor. Cei de Houzz ne recomandă să folosim dulapuri și rafturi în tonuri calde de lemn, un exemplu în acest sens ar fi mahonul.

2 Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018

Sursa foto: www.pinterest.es

În anul 2018, în dormitoare puteți folosi culori pastelate care le vor transforma în spații perfecte pentru relaxare.

Nu vă limitați să folosiți culoare doar în bucătărie, colorați întreaga casă și uitați albul monoton de pe pereți.

Tendințe din punct de vedere al texturilor și finisajelor

O tendință în anul 2018 este faux finishing-ul care vă permite să realizați o schimbare rapidă utilizând abțibilduri și stickere pe diverse suprafețe. Dacă un autocolant cu o imagine inedită v-a atras atenția, nu ezitați să o folosiți în amenajarea locuinței voastre.

3 Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018

Sursa foto: www.pinterest.es și cdn.shopify.com

De asemenea, catifeaua este un material pe care îl puteți folosi cu ușurință în 2018. Alături de texturi naturale sau împletite, va crea o atmosferă primitoare.

Atât texturile împletite, cât și cele înflorate revin anul acesta în trend. Un mobilier din bambus împletit poate reprezenta atracția invitaților voștri. Materialele cu un imprimeu înflorat vor fi în vogă, iar o lenjerie de pat în dormitor sau chiar pernuțele de pe canapeaua din living  pot fi doar câteva dintre alegeri.

Revin în forță anul acesta și texturile vintage. Dacă vă exprimați cel mai bine prin acest stil, simțiți-vă liberi să-l folosiți în 2018 atât pe suprafețe mari, cât și de mici dimensiuni.

4 Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018

Sursa foto: www.homihomi.com

Tendințe din punct de vedere al materialelor

În 2018 betonul este vedeta.  Cei de la Houzz ne recomandă  să fim îndrăzneți și să nu folosim acest materiale doar pe suprafața blaturilor, ci și pe suprafețe de mobilier și suprafețe ale accesoriilor decorative. De asemenea, marmura și granitul rămân în trenduri și pot crea o imagine inedită dacă sunt combinate cu printuri geometrice.

În acest sens,  specialiștii ne recomandă să folosim chiuvete din beton, granit, cupru și piatră. E musai ca acestea să fie mari, late și adânci. Din punct de vedere cromatic, nuanțele pe care le puteți folosi sunt gri, negru, dar și cupru.

5 Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018

Sursa foto: www.pinterest.com și www.gl2design.com

Lemnul în nuanțe naturale este la modă anul acesta. Lemnul în nuanțe de maro natural este perfect pentru spațiile de mici dimensiuni. Cu ajutorul unor corpuri de iluminat mai interesante spațiul se va mări din punct de vedere vizual.

În 2018, designul eco-friendly este la modă. Astfel, din locuințe nu trebuie să lipsească rafturile pentru cărți și suporturile pentru flori, toate realizate din lemn.

Ca element de decor, puteți utiliza lemnul sub forma unor pereți frumos și creativ sculptați, în orice încăpere a locuinței voastre.

6 Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018

Sursa foto: www.pinterest.com

Tendințe din punct de vedere grafic

Din punct de vere grafic, creativitatea e pusă la treabă în 2018. Practic, puteți crea elemente de decor așa cum vă doreați încă de anul trecut. Dacă vă doriți, puteți arunca simetria pe geam, cel puțin pentru anul acesta.

Textul este la modă în 2018. Editați citatul preferat cu litere mari, boldite și cât mai simple într-un program de editare, printați-l pe suprafața unui tablou și așezați-l în locul preferat din căminul vostru. Puteți folosi foarte bine și text șters, dar care să fie eligibil.

7 Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018

Sursa foto: www.pinterest.com și www.aliexpress.com

Cum imaginea și textul merg foarte bine împreună, nu ezitați să le folosiți. Un exemplu în acest sens poate fi un tablou cu text și imagine.

La fel ca în anii precedenți, liniile și cercurile sunt la modă și în 2018. Le puteți combina cu alte elemente geometrice cu care să alcătuiți un decor impresionant.

Așadar, ce părere aveți despre cum au evoluat tendințele în designul interior în 2018?

8 Care sunt tendintele in designul interior pentru anul 2018

Sursa foto: www.mydeal.com.au

Sursa foto cover: www.home-designing.com

Pin it!

Care sunt tendintele in designul interior pentru 2018 (1)

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , ,