Ce alegem: cani din ceramica sau sticla?

Cănile, încă din cele mai vechi timpuri, s-au dovedit a fi un obiect mai mult decât util. Fie că le folosim pentru uzul personal, fie că în ele servim diferite băuturi alături de invitații noștri, putem spune că sunt indispensabile într-o locuință.

Când ne dorim o cană nouă pentru apă, ceai sau cafea, alegem cana din punct de vedere estetic, fără să ne pese neapărat de materialul din care este confecționată ea.

Cu toate acestea, cănile pot fi realizate din mai multe materiale. Metalul, plasticul, sticla și ceramica sunt câteva dintre ele. Cănile din metal și plastic nu sunt chiar atât de recomandate, dar cănile din ceramică și sticlă sunt cele mai indicate. Acum vine întrebarea: Ce ar trebui să alegem între o cană de ceramică și una de sticlă? Caracteristicile celor două materiale vorbesc de la sine și în funcție de ceea ce ne dorim, putem face alegerea corectă. Ambele au atât avantaje, cât și dezavantaje.

Design fără titlu

Sursa foto: www.unsplash.com

Sticla poate fi de mai multe tipuri și este considerată ca fiind cel mai bun material pentru păstrarea alimentelor și a băuturilor. Sunt tipuri de sticle care pot fi reciclate astfel încât mediul înconjurător să nu aibă de suferit. Dezavantajul principal al sticlei este fragilitatea ei. Nu este rezistentă la șocuri și se poate crăpa la temperaturi ridicate. Excepție pot face cănile sau produsele din sticlă cu o grosime mai mare a pereților.

În același timp, unul dintre avantajele sticlei este că nu modifică cu nimic gustul băuturii sau al alimentelor. Este un material igienic, care poate fi sterilizat fără probleme. De asemenea, sticla este impermeabilă în privința gazelor și lichidelor, este transparentă și ușor de manevrat.

Design fără titlu (1)

Sursa foto: www.unsplash.com

Principalul avantaj al ceramicii față de sticlă este că reține căldura băuturii sau a alimentului mai mult decât o face sticla. La fel ca sticla, ceramica păstrează calitatea produsului. Pe de altă parte, ceramica este foarte greu de reciclat spre deloc. Ea poate fi doar decolorată și integrată în alte produse, tot din ceramică, iar calitatea produsului rezultat este deseori mai slabă decât cea a produsului inițial.

În ceea ce privește greutatea, diferența dintre ceramică și sticlă este foarte mică. Cu toate acestea, ceramica este mai ușoară ca sticla. Ceramica este un mai bun izolator termic decât sticla și, în același timp, este rezistentă la temperaturi ridicate, pe când sticla riscă să se spargă.

Design fără titlu (2)

Oricum ar fi, este important ca atunci când alegem o cană să nu ne uităm doar la estetica acesteia, ci și la termodinamica ei, dar și impactul asupra mediului. În funcție de ceea ce ne dorim, putem alege căni din ceramică sau sticlă. Ambele materiale au beneficii, dar și dezavantaje.

La Mr. House veți găsi foarte multe modele de căni, mai office, mai jucăușe sau nonconformiste, majoritatea fiind realizate din ceramică. Așadar, vă așteptăm la standul nostru din Palas Mall și pe site: https://mr-house.ro/ pentru a alege cana care vă reflectă personalitatea și care vă va aduce soarele în băutură zilnic.

Sursa foto: www.unsplash.com

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , ,