Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea

Cafeaua, în toate formele ei, este unul dintre cele mai bune lucruri pe care noi, oamenii, le putem avea. Putem defini și caracteriza această băutură într-o mie și o sută de moduri și tot nu vom reuși să-i conturăm întregul univers. De cele mai multe ori alegem să bem o cafea tare sau slabă, cu lapte sau fără lapte, cu zahăr sau fără zahăr dimineața, după ce ne trezim. Trebuie să știți să știți că această băutură energizantă poate fi servită în orice moment al zilei, oricând simțim nevoia. Cu toate acestea, nu este recomandat să bem cafea seara și nici să o bem pe stomacul gol.

Probabil că majoritatea dintre noi beau o ceașcă sau o cană de cafea pentru gust sau pentru energie. În același timp, cafeaua are o multitudine de beneficii. Am ales pentru voi cinci beneficii pe care cafeaua i le oferă corpului atunci când este consumată. Curioși?

1 Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea

Sursa foto: www.unsplash.com

Crește performanța creierului

Este cunoscut faptul că dacă bem cafea, vom fi mai atenți, vigilenți și mai concentrați la un lucru. Dar trebuie să  știți că dacă adăugați zahăr în cafeaua voastră, deveniți pentru o scurtă perioadă mici genii. Explicația pentru acest fapt stă în combinația dintre cofeină și glucoză, combinație care activează anumite segmente ale creierului. Spre exemplu, Voltaire consuma zilnic 50 de cești de cafea, iar Beethoven își prepara o cafea din 60 de boabe de cafea.

2 Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea

Sursa foto: www.society6.com și www.royalcupcoffee.com

Întărește sistemul imunitar

Oamenii de știință au declarat că această băutură reduce riscul de deces prematur.Consumul de cafea determină ca sistemul imunitar să fie mai sănătos și mai puternic . De asemenea, cafeaua îmbunătățește ficatul, inima și sistemul digestiv. Totuși, trebuie să fiți atenți ce fel de cafea consumați. Alegeți cafea naturală, proaspăt măcinată și încercați să o evitați pe cea instant, ea conține mai puțini nutrienți și atacă organele digestive.

3 Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea

Sursa foto: www.unsplash.com

Reduce stresul și depresia

Dacă nu vă aflați în cea mai bună stare, din punct de vedere psihic, puteți consuma cafea. Ea eliberează o substanță numită dopamină, care declanșează o stare de bine. Nervii pot fi calmați doar mirosind o ceașcă de cafea. Mai mult, cafeina din cafea stimulează mult mai bine sistemul central nervos decât o face cea din ceai sau ciocolată. O depresie poate fi menținută la limită dacă sistemul central nervos este stimulat în mod constant.

4 Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea

Sursa foto: www.rd.com

Vindecă durerile de cap

V-ați fi gândit sau nu, cafeaua poate reduce și vindeca  o durere de cap. Cofeina este vinovată pentru acest lucru. Ce-i drept, nu este la fel de eficientă ca medicamentele, dar dacă doriți să reduceți numărul calmantelor, cafeaua este o alternativă împotriva migrenelor.

5 Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea

Sursa foto: www.unsplash.com

Stimulează memoria

După cum am văzut mai sus, cafeaua sporește productivitatea, starea de spirit, dar și memoria. Cafeaua eliberează niște stimulatori și neuromediatori, care ajută memoria pe termen scurt. Deseori, informațiile care intră în memoria pe termen scurt pot intra în memoria pe termen lung.

6 Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea

Sursa foto: www.euroresidentes.com

Așadar, ce spuneți? Veți consuma cafea? Veți dubla doza pe care o consumați zilnic? Aveți toate motivele să o faceți.

Trebuie să știți și faptul că boabele de cafea, măcinate sau nu, necesită o depozitare adecvată astfel încât cutia să le mențină proaspete și să nu le modifice din punct de vedere chimic. Aici intervenim noi. La standul nostru din Palas Mall și pe site sunt disponibile cutii pentru depozitarea cafelei, numai bune de deschis în fiecare dimineață. Ce alegeți? Ceramică sau metal?

7 Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea

Sursa foto cover: www.unsplash.com

Pin it!

Ce beneficii se ascund intr-o ceasca de cafea (1)

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , ,