Culoarea anului 2018 in designul interior

La începutul lunii decembrie, Institutul Pantone (autoritatea internațională în privința culorilor și a sistemelor de culori) a ales culoarea anului 2018. Este vorba despre o nuanță de mov, botezată „Ultra Violet”. Această culoare va influența tendințele în modă, decorațiuni interioare, artă și alte domenii.

Cei de la Pantone susțin că ultra violetul simbolizează lupta, puterea și originalitatea, iar aceste atitudini ar trebui adoptate de fiecare dintre noi în anul 2018. De asemenea, culoarea reflectă gândirea orientată spre viitor.

1 Culoarea anului 2018 in designul interior

Sursa foto: www.mynspr.org

Laura Pressman, vice-președinte al institutului pentru culori Pantone, susține că alegerea ultra violetului ca culoare a anului 2018 reprezintă o invitație de a trăi o viață mai calmă, lipsită de experiențe tumultoase. Ea motivează acest fapt cu o altă semnificație a culorii mov, și anume, meditația.

Cu ce culori putem combina Ultra Violetul?

În primul rând, culoarea anului 2018 o puteți folosi în combinație cu nonculorile alb și negru. Cei care iubesc sobrietatea, pot alege să combine ultra violetul cu negru. Combinația va crea o atmosferă sofisticată și oarecum masculină. Puteți combina nuanța de mov cu alb dacă vă doriți o notă de romantism și feminitate în casa voastră. Această combinație va crea un ambient plăcut.

2 Culoarea anului 2018 in designul interior

Sursa foto: www.pantone.com

Auriul este o altă culoare care merge foarte bine cu movul. Această combinație este specifică stilului dark retro. Puteți folosi movul ca o culoare de fundal, iar auriul îl puteți folosi pe elementele de decor, ca accente.

Și rozul îl puteți folosi în combinație cu movul. Veți obține o atmosferă elegantă și foarte feminină. De asemenea, nuanțele celor două culori pot fi folosite ca subtonuri cu succes.

3 Culoarea anului 2018 in designul interior

Sursa foto: www.architecturaldigest.in

Pe lângă ultra violet, o altă culoare a anului 2018 este negrul. Camerele all black vor fi în trend anul acesta. Specialiștii susțin că negrul oferă o notă elegantă și sofisticată unei camere. Va fi la modă ca nu doar pereții, ci și mobilierul și piesele home decor să fie negre. Cei de la Tendir susțin această alegere.

Cei care nu se regăsesc în categoria black lover, pot opta pentru culori pastelate sau culori pastel minimaliste. Specialiștii de la Sherwin-Williams vin cu această propunere. Sue Wadden, directorul de marketing al companiei recomandă aceste culori dacă vă doriți să vă relaxați după o zi plină. „Culorile neutre, calde, verdele și rozul pal creează împreună sentimentul de armonie”, susține aceasta..

4 Culoarea anului 2018 in designul interior

Sursa foto: www.dorancoins.com

O altă culoare la modă în anul 2018 va fi albastrul. Mai exact, vorbim despre albastrul pastel. El oferă sentimente de liniște, calm și relaxare.

Cei de la Pantone recomandă în 2018 culorile metalice. Le putem folosi pe suprafețele pieselor de mobilier pentru a crea un aer luxos.

În același timp, verdele electrizant intră în categoria culorile anului 2018. El va crea în orice locuință o atmosferă vibrantă, plină de energie, care vă va binedispune. El poate fi combinat cu albastru și mov pentru un efect wow.

5 Culoarea anului 2018 in designul interior

Sursa foto: www.linkedin.com

Sursa foto cover: www.mynspr.org și www.hommeg.com

Pin it!

6 Culoarea anului 2018 in designul interior

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , ,