Cum functioneaza psihologia culorilor la tine acasa

Ți s-a întâmplat vreodată să adormi greu sau să nu te simți în largul tău acasă? Dacă da, probabil ai crezut că aceste lucruri se datorează stării tale emoționale. Ai dreptate, așa este. Însă, și starea ta emoțională, la rândul ei, este determinată de aspecte exterioare, cum ar fi, de exemplu, culoarea din dormitorul, bucătăria sau sufrageria ta. Nu te-ai fi gândit, nu-i așa?

Ei bine, trebuie să știi că nuanța pe care o alegi pentru fiecare cameră a căminului tău este mult mai importantă decât  pare să fie. Culorile reflectă foarte bine anumite emoții și stări. În funcție de ceea ce îți dorești în căminul tău, trebuie să ții cont de culoarea pe care urmează să o alegi.

În cele ce urmează, îți vom arăta cum te poți juca cu nuanțele astfel încât să existe o armonie între starea pe care îți dorești să ți-o ofere o anumită cameră și culoarea pereților din aceasta.

Holul

Dacă îți dorești un hol simplist, poți folosi nuanțe neutre precum alb sau gri. Aceste culori pot reprezenta introducerea către spații colorate. În cazul în care ești adeptul stilului nonconformist, te poți juca cu forme colorate în holul tău. Regula este să folosești un fundal simplu.

IMG1

Sursa foto:  rogerandchris.com și burreedo.com

 

Dormitorul

Special conceput pentru relaxare și odihnă, culoarea perfectă pentru dormitor este un roz pal. Eventual, mai poți adăuga câteva note colorate la draperii, dar aceasta trebuie să fie apropiate de culoarea dominantă. Un gri închis este o culoare potrivită pentru cei cărora dormitorul nu le inspiră neapărat relaxare.

IMG2

IMG2B

Sursa foto: gawin.ph și mydomaine.com

 

Sufrageria

Dacă îți dorești ca sufrageria ta să inspire pace și liniște, un albastru închis este cea mai bună alegere pe care o poți face. Dacă vrei ceva mai sofisticat, specialiștii îți recomandă un roz sau un portocaliu.

IMG3

IMG3B

Sursa foto: bargaincornerdesigns.blogspot.ro și homedit.com

 

Bucătăria

Dacă vezi bucătăria ca centrul de activitate în locuința ta, roșul este alegerea perfectă pentru tine. Cauți liniște? Alege atunci nuanțe de albastru deschis și verde pal.

IMG4

IMG4B

Sursa foto: homestratosphere.com și maxphoto.us

 

Baia

Dacă îți dorești ca baia să inspire calm, alege nuanțe neutre. Un gri deschis este una dintre opțiuni. Pentru o stare de confort, în baie poți folosi nuanțe calde și viu colorate.

IMG5

IMG5B

Sursa foto: inndesign.ge și totalplasticssupplies.com

 

Biroul

Clar, biroul este un loc în care inspirația trebuie să fie la ea acasă. Studiile spun că un verde deschis, jucăuș stimulează creativitatea. Poți folosi și galben pentru o stare de bine.

IMG6

Sursa foto: fast1payday1loan.blogspot.ro și apartmenttherapy.com

Așadar, când începi să zugrăvești?

Sursa foto cover: rd.com

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , ,