Cum impachetam inteligent bagajele

O etapă foarte importantă atunci când urmează să mergem într-o călătorie sau într-o excursie este pregătirea bagajului. De cele mai multe ori întâmpinăm bătăi de cap privind spațiul disponibil în bagaj și cantitatea de haine și alte lucruri necesare.

Astăzi îți vom prezenta câteva tehnici cât te vor ajuta să economisești foarte mult spațiu în bagajul tău. De asemenea, vom suplimenta acest articol cu câteva filmulețe care îți vor arăta pas cu pas cu poți pregăti un bagaj de călătorie.

Hotărăște-te asupra cărui tip de bagaj îți dorești să-l iei cu tine în călătorie. Iar dacă este necesar gândește-te și la alte tipuri de trolere, bagaje de mână sau rucsacuri.

1 Cum impachetam inteligent bagajele

Sursa foto: www.thenewageparents.com

Ideal ar fi ca înainte să începi să împachetezi să îți faci o listă cu tot ceea ce ai nevoie să iei cu tine. În același timp, caută recipiente micuțe (de călătorii) în care poți depozita diverse lucruri, iar legat de haine, creează câteva ținute. După ce faci aceste lucruri, te poți apuca de împachetat.

Prima modalitatea de a împacheta hainele este denumită KonMari. Inițiatoarea acestei metode este Marie Kondo. Un autor și consultat japonez care a scris cărți despre organizare. Această metodă este descrisă foarte detaliat în cartea sa „Magia ordinii. Senzaționala metodă japoneză de a-ți elibera și organiza casa”.

2 Cum impachetam inteligent bagajele

Sursa foto: www.pinterest.com

Tehnica se bazează pe împăturirea hainelor de mai multe ori astfel încât la final ele să stea în picioare. În acest video Marie vă va arată cum ar trebui să procedați. Puteți folosi metoda KonMari chiar și pentru dulapul vostru, asta în cazul în care vi se pare că are nevoie de mai multă organizare.

O altă metodă este cea de a rula piesele de îmbrăcăminte, indiferent de dimensiunea acestora. Rularea în stil militar este potrivită pentru orice tip de îmbrăcăminte, dar mai ales pentru tricouri. Mânecile hainelor merg spre interior, se trasează două linii imaginare pe verticală astfel încât haina să fie împărțită în trei laturi. Mai apoi, piesa se transformă într-o singură latură care se rulează, la fel ca în acest video.

3 Cum impachetam inteligent bagajele

Sursa foto: www.businesstravellife.com

Este important să valorificăm și spațiul din interiorul încălțărilor. Alegeți să depozitați șosete în aceștia. Apoi puneți fiecare papuc în câte o pungă. Veți economisi spațiu. Și pentru că tot vorbim despre economisirea spațiului în bagajul pentru călătorii, acest video vă arată de la A la Z cum ar trebui să aranjați fiecare lucru.

În legătură cu accesoriile și produsele de îngrijire, trebuie să știți că puteți alege produse pentru depozitare de mici dimensiuni (speciale pentru călătorii) care să vă scutească de căratul unui volum mare de lucruri. În hypermaketuri veți găsi produse speciale de depozitare pentru călătorii, dar și monstre din produsele propriu-zise.

4 Cum impachetam inteligent bagajele

Sursa foto: www.travelfashiongirl.com

Sursa foto cover: www.atom.mu

Pin it!

6 Cum impachetam inteligent bagajele

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , ,