Cum iti poti decora peretele cu tablouri

Cei mai mulți dintre noi identificăm noțiunea de „acasă” cu un anumit loc. Fie că este locul în care am copilărit, locul în care locuim acum sau o anumită locuință în care simțim că suntem acasă, aceasta trebuie decorată într-un mod plăcut.

Tablourile sunt piesele cele mai potrivite pentru decorarea unei locuințe. De asemenea, ele evidențiază cel mai bine personalitatea noastră. Acestea pot înfățișa chipuri ale persoanelor dragi nouă, amintiri din vacanțe și călători sau  pot reprezenta anumite lucruri care ne interesează. Dacă ți-ai propus să decorezi un perete cu tablouri, continuă să citești acest text.

În urma unor cercetări făcute pe internet, am găsit câteva ponturi despre cum să aranjezi tablourile pe un perete, fie că vorbim de living, camera copilului sau dormitor.  Totul ține de simetrie, dimensiunea tablourilor și culoarea acestora.

Aranjarea tablourilor cu rame de aceleași dimensiuni

Dacă ești adeptul simetriei și ai imagini artistice sau cu familia, poți alege să le încadrezi în passe-partout și să folosești o ramă neagră sau colorată. Passe-partout (sau passepartout) este o suprafață de carton, albă care te ajută să încadrezi foarte bine o imagine. Aceasta poate fi și colorată. Aranjarea tablourilor astfel creează ideea de spațiu curat, ordonat, aerisit și de ce nu, elegant.

I1

Sursa foto: pinterest.com

Aranjarea tablourilor cu rame de dimensiuni diferite

În cazul în care ideea de a aranja tablourile simetric nu îți surâde, există și aranjarea tablourilor într-un mod asimetric. Astfel, folosind tablouri cu rame de dimensiuni diferite, îți poți pune creativitatea la muncă. În imaginile de mai jos îți oferim câteva idei.

I2

Sursa foto: dailydreamdecor.com

Aranjarea tablourilor „în scară”

Te poți juca cu diferite forme și dimensiuni ale tablourilor și le poți aranja oricum dorești. Dacă locuința ta este cu etaj și ai o scară interioară, poți profita de peretele care se află lângă aceasta. Ai posibilitatea de a aranja „în scară” tablourile astfel încât pe măsură ce urci, le poți admira. Musafirii care vor călca pragul casei tale, vor admira la rândul lor, tablourile.

I3

Sursa foto: shelterness.com și dailydreamdecor.com

Aranjarea tablourilor colorate

Probabil te gândești că aranjarea împreună a tablourilor de diferite culori nu este cea mai bună idee. Greșit! Pentru a realiza un decor luminos, plăcut și care să atragă toate privirile, trebuie doar să găsești combinațiile potrivite de culori. Acest articol  te va ajuta să faci cele mai bune combinații de culori.

I4

Sursa foto: homemakermagazine.co.uk și shelterness.com

Aranjarea tablourilor canvas tip puzzel

Tablourile canvas sunt acele tablouri cu pânză canvas pe care se tipăresc imagini. Poți alege să faci acest lucru și să îți transformi peretele într-o adevărată operă de artă. Poți alege un singur tablou canvas sau poți alege mai multe, cu care ai posibilitatea să faci un puzzel. Important e ca acestea să alcătuiască un întreg. Te asigurăm că o astfel de decorare a peretelui tău va fi piesa de rezistență din întreaga locuință.

I5

Sursa foto: sierrastudiosphotography.blogspot.ro și hautelook.com

Aranjarea tablourilor pe rafturi

De cele mai multe ori, noi utilizăm rafturile ca spațiu de depozitare a mai multor lucruri decorative. Dar ce spui dacă le-ai folosi ca suporturi pentru ramele foto? Spre exemplu, lângă o fotografie de la mare poți pune o scoică sau orice altceva care să-ți amintească de vacanța ta. Imaginile de mai jos te conving să încerci această idee de amenajare?

I6

Sursa foto: styleathome.stfi.re și customframedesigns.com

Aranjarea tablourilor folosind decorațiuni din lemn

Te-ai gândit să folosești tablourile și decorațiunile din lemn împreună?  Dacă da, mai jos ai două idei de decorare a unui perete folosind tablouri și decorațiuni din lemn. Această modalitate inedită de ornamentare este cea mai potrivită pentru a crea un decor așa cum ți-l dorești.

I7

Sursa foto: pinterest.com

Sperăm ca ideile de mai sus să te ajute într-un fel sau altul în decorarea pereților tăi cu tablouri și nu numai. Pe de altă parte, dacă tocmai ți-a venit o idee de decorare a unui perete, poți consulta colecția noastră de produse alcătuită din tablouri, tablouri canvas, postere și ceasuri de perete pe site-ul nostru, la secțiunea DECOR PERETI. De asemenea, produsele sunt disponibile și la standul nostru din Palas Mall (în față la C&A). Aici, colegele noastre vor ține cont de dorințele tale și îți vor recomanda produsele care să se identifice perfect cu dorințele tale.

Sursa foto cover: ilevel.biz

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , ,