Cum mascam caloriferele dintr-o locuinta

Știm foarte bine cât de vitale sunt caloriferele în timpul iernii și nu numai. Datorită faptului că emană acea căldură care ne ajută să menținem o atmosferă cât mai frumoasă acasă, ajungem să depindem foarte mult de ele.

Unele persoane apreciază atât utilitatea caloriferelor, cât și estetica acestora. Foarte multe dintre caloriferele create recent au un design satisfăcător și uneori chiar foarte frumos. Nu putem spune același lucru și despre cele mai vechi și vechi. De aceea, ne-am gândit să vă oferim câtva soluții pentru a masca caloriferele vechi.

2 Cum mascam caloriferele dintr-o locuinta

Sursa foto: www.adelaparvu.com

În primul rând, dacă dețineți calorifere vechi, din fontă, cea mai ușoară și utilă soluție ar fi să le vopsiți așa cum vă doriți. Vă recomandăm să folosiți o vopsea specială pentru metal care la impactul cu căldura să nu-și modifice consistența chimică. În același timp, dacă vă decideți să vopsiți caloriferele, folosiți tonuri și nuanțe apropiate cu cele deja existente în cameră.

De asemenea, puteți lipi pe calorifer diverse stickere sau benzi autocolante care să îl înveselească și să îl aducă în aceeași poveste cu întreaga cameră.

3 Cum mascam caloriferele dintr-o locuinta

Surse foto: ww.cdn.homedit.com și www.improvisedlife.com

O altă soluție de asemenea ușoară este mascarea caloriferelor cu măști special create pentru ele.  În această privință aveți o gamă variată din care puteți alege în funcție de bugetul de care dispuneți, preferințele dumneavoastră și dimensiunile caloriferului. Puteți folosi măști atât pentru caloriferul din fontă, cât și pentru cel din oțel.

Măștile pentru calorifer pot fi achiziționate direct din magazinele de specialitate, dar, în același timp, puteți comanda diverse modele în funcție de dimensiunile caloriferului dumneavoastră.

4 Cum mascam caloriferele dintr-o locuinta

Sursa foto: www.deavita.net

Un calorifer îl puteți masca și altfel decât printr-o mască specială. O alternativă ar fi diferite obiecte alcătuite din patru sau cinci laturi care să îmbrace caloriferul. Un exemplu în acest sens sunt diferite măsuțe sau corpuri cu suport pentru obiecte.

Atunci când vă decideți să vă mascați caloriferul cu un obiect sau o mască și urmează să luați dimensiunile, trebuie să măsurați caloriferul mai întâi pe verticală, de la podea spre capătul său. După ce aflați lungimea, adăugați încă 25 mm pentru ca aerul cald să circule cât mai bine. Atunci când măsurați lungimea adăugați câte 25 de mm pe ambele laturi ( 50 mm în total), la fel și în cazul lățimii, de la calorifer spre perete, tot 25 de mm în plus. În acest mod, aerul va circula corespunzător.

5 Cum mascam caloriferele dintr-o locuinta

Surse foto: www.designerradiatorcovers.co.uk și www.improvementscatalog.com

Un lucru foarte important atunci când urmează să mascați caloriferul este să placați spatele caloriferului cu o pancartă reflectorizantă cu ajutorul căreia să evitați pierderile termice. Aceasta, plasată între perete și calorifer, va reflecta căldura în interiorul locuinței voastre.

6 Cum mascam caloriferele dintr-o locuinta

Sursa foto: www.cafemystra.cafeblog.hu, www.lantliv.com și www.design-milk.com

Sursa foto cover: www.lonny.com

Pin it!

 

8 Cum mascam caloriferele dintr-o locuinta

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , ,