De la ofrande la smartphone, istoria traditiei de a oferi un cadou

Fie îl dăruim, fie îl primim, fiecare cadou aduce cu sine emoții și sentimente de bucurie. Atât intenția de a dărui, cât și cea de a primi, ne face mai fericiți!

Cadourile sunt un mod prin care celebrăm ziua de naștere sau onomastica unei persoane, dar și o anumită sărbătoare anuală. Cel mai relevant exemplu în acest sens este Crăciunul, perioada în care goana după cadouri este extrem de acerbă.

V-ați întrebat vreodată de unde a pornit această acțiune, cea de a dărui un cadou? Și noi! Astfel, am aflat câteva lucruri interesante pe care dorim să vi le împărtășim!

Primele cadouri au fost cele pe care membrii unui trib le ofereau liderilor acestuia. Ele constau în ofrande confecționate din scoarță și lemn de copac. În acest mod își declarau angajamentul față de trib. Dacă vă vine să credeți sau nu, chiar și astăzi, în unele părți ale lumii se mai practică aceste cadouri. De asemenea, oamenii ofereau ofrande zeităților. Ele variau de la farfurii cu fructe și legume la sacrificii animale și umane.

1De la ofrande la smartphone, istoria traditiei de a oferi un cadou

Sursa foto: www.unsplash.com

În perioada medievală, regii primeau de la locuitori turme de animale pentru a obține un favor personal sau pentru a beneficia de loialitatea lui în cadrul unui război.

În timpul Egiptului Antic, faraonii primeau sau își făceau singuri cadouri. Acestea constau în piramide, structuri megalomanice care găzduiau averile faraonilor. În același timp, bijuteriile prețioase din aur sau argint și bijuteriile din metal erau o altă formă de cadou.

În zona occidentală, tradiția de a oferi cadouri își are rădăcinile în creștinism conform însemnărilor din Biblie. Astfel, momentul în care cei trei magi de la răsărit ajung la Betleem și îi oferă cadouri pruncului Iisus este asociat cu obiceiul practicat de toți oamenii, cel de a oferi cadouri de Crăciun.

3 De la ofrande la smartphone, istoria traditiei de a oferi un cadou

Sursa foto: www.unsplash.com

În decursul timpului, cadourile au căpătat diverse forme, și au ajuns să fie oferite fără vreun motiv anume sau pentru o mie și o sută de motive. Spre exemplu, în timpul mariajului cu sportivul Joe DiMaggio, și nu numai, Marilyn Monroe a avut în fiecare zi trandafiri roșii la fereastră. După despărțire, DiMaggio a continuat să-i ofere trandafiri roși. Gestul nu s-a stins nici după moartea actriței, Joe a încheiat un contract cu un florar din Los Angeles căruia i-a lăsat instrucțiuni să aleagă șase trandafiri roșii și să meargă de trei ori pe săptămână la poarta criptei lui Marilyn Monroe, unde să lase trandafirii. În cele din urmă, în 1982, sportivul a încetat contractul, iar astăzi fanii sunt cei care duc această tradiție mai departe.

În zilele noastre, cadourile variază pe măsură ce tehnologia avansează. Cadourile pot consta în obiecte, dar și în gesturi.  În același timp, pentru foarte mulți oameni, viața în sine este un cadou.

În curând vom relansa magazinul online Mr. House https://mr-house.ro , iar cadourile, ei bine, cadourile pentru cei dragi nu vor lipsi!

2 De la ofrande la smartphone, istoria traditiei de a oferi un cadou

Sursa foto: www.unsplash.com

Sursa foto covor: www.unsplash.com

Pin it!

4 De la ofrande la smartphone, istoria traditiei de a oferi un cadou

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , ,