Episodul 1: 5 tipuri de ceai si beneficiile lor pentru organismul uman

Consumați sau nu ceai, trebuie să știți că această băutură vine la pachet cu o multitudine de beneficii. Ceaiul este mai mult decât o băutură care ne ajută să ne relaxăm sau ne oferă energie, ceaiul reprezintă, de secole, un remediu pentru diverse boli severe. Medicii recomandă servirea unei cești de ceai zilnic pentru sănătatea corului.

Cu zahăr sau fără, ne-am gândit să vă prezentăm, în primă instanță, cinci tipuri de ceai și beneficiile pe care nutrienții plantelor le oferă.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este rezultat din frunzele tinere ale plantei Camellia sinensis. El este folosit de mai bine de 2.000 de ani de chinezi ca o băutură răcoritoare cu foarte mulți nutrienți. Acest ceai este bogat în antioxidanți. Printre beneficiile ceaiului verde se numără: reduce riscul de accident vascular cerebral, previne apariția cancerului și a hepatitei C, reduce colesterolul, reduce riscul bolilor de inimă, ajută la scăderea în greutate, este un remediu pentru indigestie, depresie și dureri de cap, crește nivelul de energie, crește viteza arderii caloriilor și grăsimilor, este un tratament pentru boli cardiovasculare și menține un nivel scăzut de zahăr în sânge.

1 Episodul 1 5 tipuri de ceai si beneficiile lor pentru organismul uman

Sursa foto: www.cancerfightersthrive.com

Ceaiul negru

Ceaiul negru provine din planta Camellia sinensis și la fel ca ceaiu verde, își are originile în China. Ceaiul negru conține între 2-4% cofeină care îmbunătățește gândirea și vigilența. Acest tip de ceai reduce simptomele bolii Parkinson, menține o respirație plăcută la nivelul cavității bucale, scade riscul de diabet zaharat, previne cancerul și reduce riscul de accident cerebral vascular. Ceaiul negru este disponibil cu mai multe arome și este indicat să-l consumați  fără zahăr, lapte sau miere.

2 Episodul 1 5 tipuri de ceai si beneficiile lor pentru organismul uman

Sursa foto: www. servingjoy.com

Ceaiul alb

Ceaiul alb este alcătuit dintr-un ansamblu de ceaiuri rezultate din frunzele tinere ale plantei Camellia sinensis, frunze foarte puțin prelucrate spre deloc. Ceaiu alb este foarte bogat în antioxidanți care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. În același timp, acest ceai previne apariția diferitelor forme de cancer, întărește vasele de sânge, îmbunătățește funcția arterială, reduce nivelul de colesterol, este benefic pentru sănătatea inimii, reduce nivelul zahărului din sânge și îmbunătățește sănătate sistemului imunitar.

3 Episodul 1 5 tipuri de ceai si beneficiile lor pentru organismul uman

Sursa foto: www.organicfacts.net

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir se prepară din rădăcina de ghimbir, care poate fi achiziționată din orice supermarkert. Ghimbirul este un condiment bogat în vitaminele A, B, C, E și condimente calciu, fier, magneziu, zinc. Beneficiile ceaiului din ghimbir sunt nenumărate. Acest ceai îmbunătățește digestia, ajută la slăbire, calmează durerile de cap, combate răceala, ajută inima și îmbunătățește sistemu imunitar.

7 Episodul 1 5 tipuri de ceai si beneficiile lor pentru organismul uman

Sursa foto: www.glutenfreegigi.com

Ceaiul de ginseng

Ceaiul de ginseng provine din planta ginseng, originară din China și cultivată în întreaga lume. Acest ceai crește libidoul, reduce efectele secundare ale chimioterapiei, și, desigur, riscul de cancer, îmbunătățește sistemul imunitar, îmbunătățește sănătatea inimii, reduce durerile premenstruale și menstruale și ajută la slăbire.

4 Episodul 1 5 tipuri de ceai si beneficiile lor pentru organismul uman

Sursa foto: www.ginsengteapro.com

După cum bine vedeți, fiecare sortiment de ceai are anumite beneficii pentru organism. Așadar, ce spuneți? Pe care îl veți încerca primul?

Nu doar modul în care prelucrați ceaiul este important. La fel de important este și modul în care păstrați ceaiul. De aceea, vă recomandăm să intrați aici și să descoperiți produsele atât pentru depozitarea, cât și prelucrarea ceaiului. De asemenea, acestea sunt disponibile la standu Mr. House din Palas Mall, situat în zona Hervis Sports.

8 Episodul 1 5 tipuri de ceai si beneficiile lor pentru organismul uman

 

Pin it!

Episodul 1- 5 tipuri de ceai și beneficiile lor pentru organismul uman (1)

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , , ,