EPISODUL 2: 3 TIPURI DE CEAI BENEFICE PENTRU ORGANISM IN ACEASTA TOAMNA

Într-un articol anterior vă vorbeam despre cât de important este să consumăm ceai verde, ceai negru, ceai alb, ceai de ghimbir și ceai ginseng și care sunt beneficiile pe care aceste ceaiuri le au asupra organismului nostru.

Pentru că toamna tocmai a sosit și este mai bine să prevenim decât să tratăm, ne-am decis să vă prezentăm trei ceaiuri ideale pentru a face față schimbării climatice pe care toamna o aduce cu ea.

Sursa foto: www.unsplash.com

Ceaiul de echinaceea

Ceaiul care se descurcă minunat în prevenirea răcelilor de toamnă este ceaiul de echinaceea. Această plantă face parte din aceeași familie cu arnica, gălbenelele și mușețelul.

Sursa foto: www.imunitateforte.ro

Planta este folosită în medicina tradițională pentru tratarea virozelor respiratorii, a gripei, bronșitelor și a altor infecții, proprietățile ei fiind  antibacteriene, antifungice si antivirale. Consumul de ceai de echinaeea întărește sistemul imunitar și îl protejează de microbi. Așadar, mergeți repede la farmacie, achiziționați un ceai de echinaceea și întăriți-vă sistemul imunitar din timp!

Ceaiul de măceșe

Toamna suntem mai predispuși să răcim din cauza temperaturilor mai răcoroase. Un medicament natural pentru combaterea răcelilor toamnei este ceaiul de măceșe.

Măceșele sunt recunoscute pentru multitudinea de vitamine pe care o conțin fructele. Vorbim despre vitamina C, provitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina PP, vitamina K și acid nicotinic. Alături de acestea acidul citric, cuprul, cromul, manganul, acizii organici și uleiurile esențiale îl fac un bun stimulator al sistemului imunitar. Practic, în cazul unor răceli de toamnă, întărește sistemul imunitar astfel încât acesta să poată lupta cu răceala.

Sursa foto: www.livadacuceai.ro

Ceaiul de măceșe poate fi consumat și preventiv, el având de 50 de ori mai multă Vitamina C decât citricele.  Așadar, dacă aveți oportunitatea să savurați o ceașcă de ceai natural de măceșe, nu ezitați, mai ales în sezonul rece.

Ceaiul de levănțică

Probabil mulți dintre voi au auzit despre astenia de toamnă și sunt familiarizați cu aceasta. Pentru ceilalți, astenia de toamnă constă în dificultatea corpului de a se adapta la schimbările de temperatură dintre zi și noapte. Astfel, dacă ne simțim triști, obosiți, stresați, iar somnul este paralele cu noi, ei bine, este posibil să avem această problemă.

Un bun remediu pentru astenia de toamnă este ceaiul de levănțică, un antidepresiv excelent. Ceaiul de levănțică combate stresul, oboseala, nervozitatea și vă ajută să aveți un somn mai liniștit. Așadar, oricând simțiți că nu sunteți în apele voastre, consumați o ceașcă de ceai de levănțică, iar efectele nu vor întârzia să apară.

Sursa foto: www.topremediinaturiste.ro

Așadar, încercați să vă păstrați într-o formă cât mai bună și să preveniți eventualele răceli sau gripe asociate toamnei. În același timp, la fel de important este și modul în care vă savurați ceaiul, dar și ceașca sau cana pe care o alegeți.. Mai jos vă propunem câteva idei de produse cu care vă puteți consuma liniștiți ceaiul.

Sursa foto cover: www.unsplash.com

PIN IT!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , , , , , , ,