Episodul 2: 5 stiluri pentru amenajarile interioare

În urmă cu aproximativ o lună v-am prezentat într-un articol pe blogul nostru 5 stiluri pentru amenajările interioare. Este vorba despre stilul industrial, scandinav, rustic, nautic și bohemian chic. Pentru astăzi, v-am pregătit alte cinci stiluri pe care le puteți folosi ca sursă de inspirație în amenajarea locuinței voastre.

Așadar, avem:

Stilul contemporan

Stilul contemporan înglobează elemente de decor de la începutul secolului al XIX până la sfârșitul secolului al XX-lea. Silul este caracterizat de spații deschise și o atmosferă relaxantă.

Culorile folosite de designeri într-o amenajare contemporană sunt neutre, ele se învârt în jurul paletei alb-negru. Paleta este completată de culori vii și puternice. De asemenea, pastelurile sunt deseori folosite.

Mobilierul este caracterizat de linii simple și plăcute, în general, linii geometrice. Simplitatea este cea care definește piesele de mobilier. Materialele folosite au un aspect natural. Se folosesc lemnul, bumbacul, mătasea, iuta.

Lumina este foarte importantă într-o amenajare în stil contemporan. Alături de aceasta, se folosesc decorațiuni simple. Bibelourile ies din discuție. Puteți alege vaze mari, tablouri mari, decorațiuni abstracte sau cu forme geometrice.

6 Episodul 2 5 stiluri pentru amenajarile interioare

Sursa foto: www.zillow.com

Stilul Art Deco

Regăsim stilul Art Deco în locuințe încă dinaintea primului război mondial, dar popularitatea sa s-a răspândit mai bine începând cu a doua jumătate a secolului al XX-lea. Este considerat o formă mai minimalistă a stilului baroc și rococo. Acest stil este caracterizat de eleganță, armonie și funcționalitate.

Din punct de vedere cromatic, este întâlnit destul de des contrastul negru-alb. Pe lângă aceasta, roșul este o culoare care caracterizează stilul Art Deco. În același timp, alături de aceasta, regăsim culorile argintiu, auriu dar și cupru.

Eleganța este cuvântul-cheie în ceea ce privește mobilierul acestui stil. Piesele de mobilier au forme clasice, uneori, chiar moderne. De asemenea, într-o amenajare Art Deco regăsim mobilier cu multiple funcții și neapărat, un fotoliu.

Dacă ne referim la obiectele de decor, trebuie să știți că artă este ceea ce trebuie să căutați. Puteți să vă amenajați locuința cu tablouri, postere și chiar sculpturi. În același timp, cărțile și decorațiunile elegante sunt nelipsite într-o amenajare în stil Art Deco.

1 Episodul 2 5 stiluri pentru amenajarile interioare

Sursa foto: www.home-designing.com

Stilul Vintage

Stilul vintage oferă o călătorie în timp unei locuințe și este un mod prin care obiectele vechi sunt păstrate la fel de vii precum erau o data. Acest stil este adoptat de toți cei care sunt îndrăgostiți de ceea ce înseamnă vechi, de la piese de mobilier până la decorațiuni cu o istorie în spate.

Paleta de culori pe care o regăsim la acest stil cuprinde în mare parte nuanțe de bej și maro, și pasteluri. Suprafețe lucioase sau care strălucesc nu sunt recomandate într-o amenajare vintage. Culorile mate, cu o notă de vechi caracterizează acest stil.

Mobilierul pe care îl puteți folosi într-o amenajare în stil vintage trebuie să fie vechi, vechi restaurat sau nou, cu o tentă de vechi. Puteți folosi piese din lemn masiv sau piese decorate într-un mod artistic. De asemenea, zestrea de la bunici sau părinți poate fi foarte bine integrată într-o amenajare în stil vintage.

Un decor vintage este alcătuit din candelabre și/sau sfeșnice cu aspect retro. Printurile cu flori, mai ales cele care înfățișează flori micuțe completează foarte bine decorul vintage. În același timp, tot ceea ce pare învechit și poartă o poveste definește stilul vintage.

2 Episodul 2 5 stiluri pentru amenajarile interioare

Sursa foto: www.lonelybloggers.com

Stilul Minimalist

Stilul minimalist s-a dezvoltat în secolul al XX-lea, reprezintă o expresie mai „modernă” a modernismului. Stilul ilustrează foarte bine zicala ”less is more”. Minimalismul este un stil recomandat spațiilor mici, dar, cu toate acestea, el este alegerea tuturor celor care își doresc o casă aerisită, funcțională și lipsită de obiecte sau piese de mobilier inutile.

Albul este o culoarea de bază a acestui stil. În același timp, bejul este o dominantă potrivită. Alături de aceasta, în amenajările minimaliste, regăsim și culorile primare, roșu, verde și albastru.

Mobilierul are linii simple și drepte, este curat și aerisit. El exclude piesele ce oferă senzația de îngrămădire și sufocare. Piesele de mobilier sunt de dimensiuni joase și simple. Ele pun accent pe necesitate și spațiere.

În ceea ce privește decorațiunile, într-o amenajare minimalistă, acestea sunt aproape absente întrucât primează ideea de spațiu liber.

3 Episodul 2 5 stiluri pentru amenajarile interioare

Sursa foto: www.homedit.com

Stilul High-tech

Stilul high-tech mai este cunoscut sub denumirea de modernism târziu. Acesta a apărut în anii `70. Stilul este caracterizat de prezența sticlei, metalului și a unor obiecte din plastic. Este un stil simplist, lipsit de complexitate.

Culorile specifice acestui stil sunt reci și neutre. Avem, alb, negru, gri și culoarea nisipului. Deseori sunt întâlnite accente metalice. Pastelurile sunt, de asemenea, folosite într-un decor high-tech.

Într-o locuință amenajată în stil high-tech regăsim un mobilier simplu, cu linii drepte și geometrice. Mesele pot fi rotunde sau dreptunghiulare, din sticlă sau dintr-un material metalic. În același timp, pentru scaunele, dulapuri și alte piese de mobilier puteți folosi sticlă sau metal.

Formele neconvențională caracterizează decorațiunile care se potrivesc cu stilul high-tech. Puteți alege rame foto, vaze monocolor și covoare cu fibre lungi, în culori simple.

4 Episodul 2 5 stiluri pentru amenajarile interioare

Sursa foto: www.epasamoto-ubuea.org

Pin it!

7 Episodul 2 5 stiluri pentru amenajarile interioare

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , , , ,