Levantica, proprietati si beneficii

Astăzi ne-am decis să vorbim puțin despre minunata levănțică! Hai să-i aflăm istoria și beneficiile!

Levănțica (lavandă fiind denumirea parfumului de levănțică) este o plantă aromatică și medicinală care aparține speciei lavandula, un soi de plante care fac parte din familia Laminaceae. Planta este un semiarbust cu originile în regiunea Mării Mediterane. Romanii au introdus-o în Europa pentru a o folosi în scopuri de înfrumusețare și relaxare. Ei utilizau florile de levănțică la prepararea săpunului sau direct în apa de baie.

Din punct de vedere al cultivării, levănțica preferă solurile uscate, semi-compacte și calcaroase, este pretențioasă la căldură și la lumină, ea fiind cultivată în locurile cu mult soare și multă lumină. Durata de viață a levănțicăi variază între 40 – 50 de ani.

Planta are  o multitudine de întrebuințări și poate fi utilizată atât floarea propriu-zisă, cât și uleiul, dar și parfumul ei.

Din floarea de levănțică puteți face ceai pe care să-l consumați atunci când sunteți dominați de stres, insomnie, anxietate sau nervozitate. Ceaiul poate fi folosit și în apa de baie, având un efect de calmare, dar și în tratamentul reumatismului.

Uleiul de levănțică este utilizat pentru tratarea pielii uscate sau arsă de soare, a mătreții, a durerilor menstruale sau reumatice. În același timp, uleiul de levănțică diminuează durerile de cap doar dacă îl mirosiți și este recomandat în tratamentele pentru acnee și dermatite.

Așadar, levănțica are doar lucruri bune de oferit. Nu ezitați să o utilizați ori de câte ori aveți nevoie. Iar pasionaților de levănțică le recomandăm următoare produse. De asemenea, aceste produse pot constitui un cadou perfect pentru un îndrăgostit de levănțică.

Pin it!

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone