Organizarea mesei: Cum procedam?

Viața ne oferă momente și experiențe minunate care, în viitor, vor reprezenta motive pentru a zâmbi și a continua drumul plin de suișuri și coborâșuri. Majoritatea oamenilor declară că cele mai frumoase momente sunt cele petrecute cu familia, în familie. Cina este un moment extrem de important pentru că prin intermediul ei nu ne hrănim doar nevoie fizică, ci și sufletul. Cina reprezintă, de fapt, momentul în care familia se întregește, iar membrii acesteia discută, se amuză sau se întristează, în ciuda regulii: „La masă nu se vorbește!”din codul bunelor maniere.

Dacă intenționați să pregătiți o cină specială pentru familiile voastre, am documentat pentru voi câteva lucruri pe care le puteți lua în considerare. Dacă vă doriți să-i impresionați pe cei dragi nu doar cu rețetele pregătite, vă invităm să lecturați în continuare articolul pentru a organiza o masă pe cinste.

Design fără titlu (57)

Sursa foto: www.proflowers.com

O masă poate fi organizată în trei moduri. Ea poate fi de bază, informală și formală. Le vom lua la rând pentru a înțelege mai bine ce presupune aranjarea fiecăreia dintre ele.

Stilul de bază

Organizarea și aranjarea mesei poate fi foarte simplă dacă alegem să o realizăm pe cea de bază. Acesta funcționează după modelul american de a vă gândi la cuvântul „Forks”. De la stânga la dreapta avem: „f” pentru furculiță, „o” pentru forma platourilor sau a platoului, „r” dispare, „k” pentru cuțite, iar „s-ul” reprezintă lingurile. Completăm organizarea masei cu un pahar deasupra cuțitului și a lingurei, o lunguriță pentru desert deasupra platoului principal, iar dacă este necesar adăugăm lângă furculiță un platou pentru salată.

Puteți organiza astfel un prânz, o cină sau o masă pentru copii.

Design fără titlu (51)

Sursa foto: www.blog.brightsettings.com

Design fără titlu (54)

Sursa foto: www.hgtv.com

Stilul informal

O masă amenajată în stil informal poate fi servită într-un cadru informal, între prieteni și în familie. Unele restaurante adoptă această amenajare. Astfel, organizarea informală a unei mese presupune câteva tacâmuri și vase în plus. De data acesta, lângă furculiță veți adăuga încă un pahar și vor fi unul pentru apă și unul pentru vin. Puteți pune și o ceașcă de ceai sau cafea. Șervetul se va așeza deasupra celor două farfurii. Veți pune în stânga sus, deasupra furculiței, o farfuriuță cu un cuțit pentru pâine și unt. Dacă veți servi și o salată, alături de furculiță, veți mai adăuga una mai micuță pentru salată. Alături de aceasta puteți pune bolul sau farfuria pentru salată.

Design fără titlu (52)

Sursa foto: www. blog.brightsettings.com

Design fără titlu (55)

Sursa foto: www.howtodecorate.com

Stilul formal

O masă aranjată în stil formal necesită folosirea mai multor tacâmuri, pahare și farfurii. Simetria este foarte importantă în acest aranjament. Vesela și tacâmurile pe care le veți folosi pentru acest aranjament trebuie să le puneți în funcție de mesele pe care urmează să le serviți. Așadar, în plus, putem avea: un pahar pentru lichior, unul pentru șampanie, un cuțit pentru pește, o furculiță pentru crustacee, o furculiță pentru pește și farfuria suport.

Acest aranjament îl puteți folosi la o cină în familie, o masă într-o zi de sărbătoare sau la o cină de tip business.

Design fără titlu (53)

Sursa foto: www.abullseyeview.s3.amazonaws.com

Design fără titlu (56)

Sursa foto: www.howtodecorate.com

Trebuie să știți că aceste tipuri de organizări ale mesei fac parte dintr-un set de reguli, însă, cu toate acestea, voi le puteți ajusta, completa sau chiar simplifica. În același timp, cuțitele trebuie să fie îndreptate spre farfurie mereu.

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: ,