Posterul – intre cool si istoric

Vintage, retro sau minimalist? Indiferent de stilul pe care îl preferi, posterul este un element de decor cool, dar mai ales mereu în trend. Istoricul posterelor este atât de bine documentat încât ne-am gândit să vă facem cunoscute câteva repere în evoluția acestora.

Jules Chéret este cel care creează primul afiș în culori prin anul 1867 și este recunoscut pentru posterele cu personaje feminine. La sfârșit de secol XIX apare stilul Art Nouveau ce domină lumea pariziană până la primul război mondial. Mai târziu, după 1945 postere capătă o putere de exprimare absolută și devin mijloace de propagandă de partid.

Jules Cheret poster

Cea mai interesantă perioadă a posterelor este cea de Pin-up și aduce în prim-plan afișul care se poate ”agăța”. O perioadă prolifică în care afișele încep chiar să reproducă tablouri celebre din istoria artei plastice.

car-poster

În zilele noastre posterul este mai mult decât un print, este dovada că o imagine sau un text pot reda o anumită stare sau pot transmite un mesaj puternic.

poster-jazz

Așadar, acestea constituie argumentele pe care Mr. House le susține în alegerea unui poster. Noi îți propunem câteva variante pentru căminul tău, intră aici să le descoperi.

Nu uita, ”învață de la poster, lasă-ți imaginația să zboare„!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone