Premian Store-bucataria din magazin

Premian Store este un magazin cum nu prea mai întâlnești în orașul Iași, se găsește în zona Copou și promite mult. Noi suntem echipa cu provocările, de aceea cei de la Premian Store au apelat la serviciile noastre de proiectare și amenajare a unei bucătării în magazin. Da! În magazin am realizat o bucătărie cu tot ce trebuie pentru a desfășura activitatea de patiserie și preparare fresh-uri.

Premian Store nu este doar magazinul cu de toate de la parterul blocului, este un magazin care vrea să aducă în comunitatea ieșeană conceptul de  comerț electronic (online). Momentan, modelul de comerț ”bussines to consumer” este în plină dezvoltare și mai sunt câteva impedimente de rezolvat în rândul persoanelor fizice. Asta îi menține motivați pe cei de la Premian Store, de aceea la baza activității acestora stă comerțul cu ”produse bune” sănătoase și bio!

blog 1

Întotdeauna clienții caută produse ”proaspăt scoase din cuptor”, de aceea nișa de preparare a produselor de patiserie este binevenită la Premian Store. Astfel intră în scenă bucătăria! Ce a ieșit? O poveste de mini-bucătărie!

blog

Am vrut să redăm spațiului de gătit un aspect imaculat, puțin jovial, cu tendințe organice. Ne-am inspirat din bucătăriile tipice scandinave în care inocentul alb, plantele și materialele lemnoase se contopesc perfect.

Elementele centrale, pe lângă dulapurile de depozitare și fronturile acestora, sunt tocmai elementele de home decor pe care le poți regăsi chiar acum în magazinul online Mr.House. Adăugarea pieselor de decor se face strategic pentru a atrage și a surprinde plăcut privirea.

blog 2

Piesa centrală este polița suspendată care poate fi decorată cum se dorește, în funcție de sezon – noi am ales câteva ghivece cu plante suculente. Impactul vizual este minunat, iar atmosfera este cât se poate de freș!  În mini-bucătărie se mai regăsesc câteva polițe care abundă de elemente decorative atât de simpliste, dar totuși atât de deosebite.

Ca exemplu se ia acest semn de lemn realizat în atelierul nostru, se așază pe o poliță superioară și iată cât impact are un strop de culoare în desingul nostru aproape monocromatic. Este foarte important ca aparatura (blender,storcător de fructe, cuptor cu microunde) să se încadreze ”oarecum” în peisaj, de aceea te sfătuim să le așezi strategic-vizual.

blog 3

Ce am mai adăugat: ghivece colorate ceramice sau de lemn, coșuri pentru pâine, lămpi pentru lumini de la Ikea, un gard alb care în mod realist și metaforic în același timp,  face trecerea de la comerț la pasiunea preparării bunătăților și separă în același timp în mod corect (igienic) spațiul de gătit cu cel de trafic intens.

blog 4

Colaborarea cu oamenii faini de la Premian Store ne-a făcut să ne dăm seama că ne putem depăși limitele, de aceea așteptăm cu nerăbdare următoarele provocări în ale designului. Nu uitați, că de la proiect la rezultatul finit există un singur drum, cel alături de Mr.House.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , ,