Sarbatoreste Ziua Internationala a Prieteniei alaturi de Mr. House!

30 iunie a devenit din 2011 Ziua Internațională a Prieteniei! Aceasta a fost adoptată de ONU din dorința de a transmite mesajul că prietenia între țări, culturi, popoare și persoane oferă o atmosferă de pace și o legătură mai strânsă între cei care au o relație de prietenie.

Astfel, prin intermediul acestei zile se evidențiază importanța pe care prietenia o care în viața fiecărui om. Mai mult decât atât, Ziua Internațională a Prieteniei își dorește să arate că prietenia nu ține cont de sex, etnie sau naționalitate, promovând astfel ideea de acceptare.

Sursa foto: www.unsplash.com

Cu toate acestea, prima persoană care a propus o zi specială, dedicată prieteniei a fost afaceristul american Joyce Hall, inventatorul cărților poștale Hallmark, lansate pe piață în 1910. 2 august a fost data aleasă de el pentru celebrarea prieteniei, întrucât era sezonul vacanțelor, perioadă în care oamenii își trimiteau cărți poștale. Din păcate, în anii `30 cărțile poștale cu mesaje de prietenie își pierduseră din popularitate și farmec deoarece oamenii începeau să le perceapă ca o obligația socială, mai ales din cauza reclamei agresive.

O altă inițiativă i-a aparținut medicului Ramon Artemio Brancho, din Paraguay, care le-a propus prietenilor săi, în cadrul unei întâlniri, desfășurată în 1958, ca pe data de 20 iulie să sărbătorească Ziua Internațională a Prieteniei, dar nici această propunere nu a rezistat mult timp. Cu toate acestea, în Paraguay s-a înființat o fundație denumită World Friendship Crusade, care promova prietenia între toți oamenii, indiferent de religia, culoarea sau etnia acestora.

Sursa foto: www.unsplash.com

În 1998, Winnie the Pooh a fost propus ambasadorul ONU al prieteniei de către Nane Annan, soția fostului secretar-general al ONU, dar această inițiativă nu a avut o finalizare întrucât nu s-au făcut demersurile necesare.

Ziua Prieteniei este sărbătorită de statele din întreaga lume, însă nu toate celebrează prietenia pe 30 iulie. Spre exemplu, Brazilia și Argentina sărbătoresc ziua prieteniei pe 20 iulie, în timp ce Finlanda și Estonia sărbătoresc prietenia de Sfântul Valentin.

Sursa foto: www.unsplash.com

Așadar, pe 30 iunie, vom sărbători prietenia dintre state, popoare, etnii, dar nu în ultimul rând, îi vom sărbători pe cei care ne prind de mână și ne ating inima ( interpretare după citatul lu Gabriel Garcia Marquez), adică prietenii noștri. În acest mod ne vom exprima recunoștința față de importanța prieteniei care ne leagă ei.

În SUA, americanii sărbătoresc Ziua Internațională a Prieteniei pe 30 iulie. Ei marchează această zi specială și le trimit prietenilor cărți poștale, le oferă mici daruri și flori. Cu toate acestea, ei preferă să sărbătorească ziua prieteniei în compania prietenilor, și îi invită la ei acasă pentru a le găti și a petrece timp împreună!

Sursa foto: www.unsplash.com

În alte țări, precum în cele orientale, se oferă brățara prieteniei, ea având o mare valoare sentimentală și reprezentând un simbol al prieteniei.

Atunci când prietenii se află la o distanță mare între ei, ei sărbătoresc Ziua Internațională a Prieteniei pe Social Media. Utilizatorii Facebook, Twitter, Instagram și nu numai le distribuie prietenilor diverse fotografii și filmulețe care celebrează prietenia. De asemenea, convorbirile telefonice nu lipsesc între doi sau mai mulți prieteni aflați la o distanță mare între ei.

Sursa foto: www.unsplash.com

Noi vă invităm ca de Ziua Internaționala a Prieteniei să celebrație prietenia alături de noi și să oferiți celui mai bun prieten sau celei mai bune prietene un cadou din suflet, care să surprindă importanța prieteniei în viața voastră! De aceea, luni, 30 iulie, la standul nostru din Palas Mall vă oferim 10% reducere la produsele dedicate prieteniei! Printre acestea se regăsesc căni, magneți, brelocuri, tablouri și nu numai!

Pin it!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , , ,