TOP 5 OBICEIURI PENTRU DIMINETI PRODUCTIVE

Toți suntem familiarizați cu zicala „Ziua bună se cunoaște de dimineață”, nu-i așa? Ei bine, există câteva modalități prin care poți avea o dimineață productivă și, nu în ultimul rând, o zi minunată. Am selectat pentru tine cele mai importante obiceiuri care te vor face să iubești diminețile.

Notează-ți planurile pentru ziua următoare și pregătește-ți hainele cu o seară înainte

Înainte să mergi la somn, notează-ți în agendă task-urile și obiectivele pe care vrei să le atingi în ziua următoare. În acest mod vei știi exact ce ai de făcut, nu vei pierde timp și, desigur, vei fi mai productiv.

Pregătirea hainelor cu o seară înainte te va ajuta să economisești timp dimineața, va diminua stresantul „Nu știu cu ce să mă îmbrac” și te va ajuta să începi ziua cu mai multă încredere în tine. Dacă timpul îți permite, poți pregăti chiar prânzul pentru ziua următoare.

Specialiștii ne mai recomandă să lăsăm cheile sau alte lucruri de care vom avea nevoie în dreptul ușii sau în mașină astfel încât să nu le uităm.

Amână contactul cu rețelele de socializare

Odată cu avansarea tehnologiei, primul instinct pe care îl avem atunci când ridicăm capul de pe pernă este să deschidem telefonul și să citim mail-urile și să navigăm pe Facebook, Instagram, Youtube, Twitter sau alte rețele sociale și să ne verificăm agenda. Nimic altceva nu ne oferă o stare de spirit mai stresantă și iritantă.

Amână aceste activități pentru mai târziu! Îți poți începe dimineața cu un pahar de apă, necesar pentru hidratare, dar și cu o gură de aer proaspăt. Deschide larg ferestrele și inspiră aerul care îți va oferi o stare de bine. În același timp, mintea și trupul tău se vor relaxa.

Pune-ți corpul în mișcare

Cu siguranță știi că este foarte bine să faci mișcare dimineața, nu-i așa? Însă trezitul târziu sau fără chef te împiedică să faci această activitate.

Este recomandat să faci mișcare dimineața deoarece sportul îți energizează atât corpul, cât și mintea. Mișcarea poate consta într-o ședință de yoga, o plimbare de dimineață alături de câinele tău sau în exerciții fizice propriu-zise.

Savurează un mic dejun sănătos

Micul dejun este cea mai importantă masă dintr-o zi, iar cei care sar peste acesta, nu iau cea mai bună decizie. De asemenea, este dovedit faptul că un mic dejun sănătos sporește nivelul de concentrare și cel de energie pentru o zi întreagă.

Alege să consumi dimineața proteine și grăsimi sănătoase. Astfel, poți opta pentru legume și fructe care să-ți asigure doar beneficii nutriționale. Un smoothie pe bază de fructe și legume este una dintre cele mai bune alegeri! Aici vei găsi aparatul necesar pentru a prepara cel mai delicios smoothie.

Rezervă-ți cel puțin 10 minute pentru relaxare

Da, vorbim despre 10 minute sau mai mult (în funcție de timpul tău) de relaxare, în care să fii tu cu tine. Fie că alegi să ai o cafea sau un ceai alături, meditează, gândește-te pentru ce ești recunoscător, scrie într-o agendă specială câteva gânduri care te motivează și, nu în ultimul rând, citește o carte care să fie plăcută!

Sursa foto: www.unsplash.com

PIN IT!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , ,