TOP 5 SFATURI PENTRU FOTOGRAFII REUSITE CU UN SMARTPHONE

În zilele noastre, cu o tehnologie avansată și o cameră decentă a unui smartphone putem realiza o fotografie bună. E necesar doar un singur click. Dacă mai adăugăm câteva setări camerei și un edit bun într-o aplicație faină, putem face o fotografie ca un profesionist.

Așadar, fie că ești pasionat de fotografie, fie îți place să capturezi în imagini momente memorabile, am documentat pentru tine câteva sfaturi legate de cum poți realiza fotografii reușite chiar cu telefonul mobil.

Înainte de toate, trebuie să știi că următoarele tipsuri nu îți vor fi de folos dacă lentilele tale nu sunt curate. Așadar, nu uita să le ștergi foarte bine înainte să faci fotografii.

 

  1. Vânează cea mai bună lumină

Știai că ”fotografie” înseamnă, de fapt, ”pictură în lumină”? Astfel, lumina este cea mai importantă atunci când vine vorba de fotografie. Pentru ca o imagine să arate bine, este necesară o lumină foarte bună. Fie că o preferi pe cea naturală, fie o folosești mai mult pe cea artificială, asigură-te că obiectul sau persoana pe care dorești să o fotografiezi stau în cea mai bună lumină.

O regulă generală legată de sursa de lumină este să fotografiezi obiectul cu soarele în spatele tău astfel încât lumina să cadă direct spre el. Cu toate acestea, nu este recomandat să folosești această metodă cu o persoană întrucât lumina poate provoca umbre nedorite.

 

  1. Activează liniile de grilă ale camerei

De ce? Pentru că fotografia ta va fi mai bine încadrată. Liniile de grilă ale camerei se bazează pe regula de trei, un principiu important al compoziției fotografice. Conform acestuia, o fotografie ar trebui să fie împărțită în treimi, atât orizontal cât și vertical. Utilizând această opțiune, vei obține o fotografie împărțită în nouă părți egale. Astfel, dacă veți poziționa obiectele în interiorul intersecțiilor sau exact pe linie, avea o fotografie perfect echilibrată.

 

  1. Nu utiliza zoom-ul

Atunci când dorim să facem o fotografie și dorim să atragem atenția asupra unui lucru, tindem să folosim zoom-ul, însă această alegere ne poate distruge imaginea, ea ajungând să fie neclară sau pixelată.

Majoritatea camerelor de la telefoanele mobile sunt prevăzute cu zoom digital, nu optic, lucru care are ca efect diminuarea calității unei fotografii. Ce putem face în acest caz? Ei bine, ori facem fotografia și o cropăm ulterior, ori ne apropiem de obiect pur și simplu și îl pozăm. Dar dacă îți dorești cu adevărat zoom, poți achiziționa o cameră foto cu zoom optic, care va face ca obiectivul să ajusteze elementele optice interioare astfel încât să nu scadă calitatea imaginii.

Legat de zoom, în fotografie, există și o expresie interesantă: „când faci fotografii cu telefonul mobil, faci zoom cu picioarele”. Altfel spus, poți încerca fă faci zoom folosind picioarele.

 

  1. Joacă-te cu perspectiva

Ieși din zona de confort și realizează fotografii din unghiuri neașteptate. Îndrăznește să fotografiezi cerul, un apus sau orice îți face cu ochiul. De asemenea, poți realiza fotografii reușite și cu camera îndreptată ușor în jos.

  1. Folosește diverse aplicații pentru a edita fotografiile

Niciodată nu este de-ajuns ca o imagine să fie doar fotografiată. Ea necesită și o editare. Treaba asta o poți face cu aplicația de fotografie a telefonului sau cu o aplicație din magazinul Google Play sau App Store. În cele două vei găsi o multitudine de aplicații pentru editat fotografiile. Noi ți le recomandăm pe Vsco, Snapseed, InShot, Light X, Photoshop Express, Live Collage, Facetune și Afterlight. Încearcă-le și realizează niște fotografii memorabile.

 

Sfat bonus: Urmărește site-urile și paginile Social Media ale fotografiilor profesioniști. Cu pași mici, dar siguri, vei ajunge să faci niște fotografii reușite.

 

Sursa info:

www.rd.com

www.improvephotography.com

www.androidpit.com

www.blog.hubspot.com

www.digitaltrends.com

Sursa imagini: www.unsplahs.com

 

PIN IT!

 

 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone
Tags: , , , , , ,